Het gelukkige bruidspaar met burgemeester Arie van Erk. | Foto: met dank aan Nicole Groen, HLT samen
Het gelukkige bruidspaar met burgemeester Arie van Erk. | Foto: met dank aan Nicole Groen, HLT samen

Diamanten paar Co en Tina Sneeuw-Imanse

Human Interest

Vorige week stond het al aangekondigd in De Hillegommer: Co Sneeuw en zijn vrouw Tina kregen burgemeester Arie van Erk op bezoek in verband met hun 60-jarig huwelijksfeest. "Het was geweldig dat hij en zijn vrouw langskwamen. Kijk eens wat een mooie bloemen we gehad hebben! En weet je wat het mooiste was? Zijn vrouw blijkt in een bloemenwinkel gewerkt te hebben. We hadden dus heel wat raakvlakken!", laat de enthousiaste bruidegom weten.

Door Annemiek Cornelissen

De 82-jarige Co Sneeuw stapte woensdag 13 september 60 jaar geleden in het huwelijksbootje met Tina Imanse. Het bruidspaar heeft 42 jaar in Beinsdorp gewoond en hadden daar halverwege de Venneperweg een bloemenstal. "Het was leuk om met de vrouw van de burgemeester van gedachten te wisselen, hoe je nou het beste een goed boeket kan maken", aldus de bruidegom. Tijdens het bezoek waren ook de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen uitgenodigd. De meesten waren van de partij, dus het was een gezellige drukte. "We hebben drie kinderen, vijf kleinkinderen en een achterkleinkind", vertelt de bruid, terwijl ze op een fotowand laat zien, wie wie is. "Er is nog een achterkleinkind op komst!".

Ze heeft haar Co echt leren kennen tijdens het vissen in Lisserbroek. "Ik kende hem al, want de vrouw van zijn vriend is een nicht van me. Ik had hem wel eens ergens gezien. Toen Co me zag, stapte hij van zijn fiets om een praatje te maken".

Haar echtgenoot glimlacht bij de herinnering: "Ja toen is het begonnen hè!", zegt hij. Het bruidspaar heeft anderhalf jaar verkering gehad, waarna ze zijn getrouwd op het gemeentehuis in Hoofddorp. "We zijn bij mijn ouders in gaan wonen in Nieuw Vennep, want een eigen huis was moeilijk te vinden.

Bekend als de bloemenboer

In die tijd proefden veel mensen hun geluk in Canada, Australië en Nieuw Zeeland en ik hoorde dat er twee huisjes vrij kwamen aan de Kerkstraat in Nieuw Vennep.

Co ging erop af, maar bleek een bedrag van 5000 gulden nodig te hebben". Dit bedrag heeft het echtpaar kunnen lenen en zo hadden ze hun eigen woning. Co was werkzaam als vrachtwagenchauffeur en monteur. Vervolgens betrokken ze de woning aan de Venneperweg. "Toen was ik inmiddels machinist en ik besloot voor mezelf te gaan beginnen in de bloemen. Sinds die tijd ben ik bekend als de bloemenboer". Dagelijks kocht hij bloemen op de veilingen in Aalsmeer, Roelofarendsveen en Beverwijk. Ook was hij bloemenventer in Hoofddorp en Nieuw Vennep. Als de bruidegom op pad was, deed Tina de bloemenverkoop. Sinds tien jaar woont het bruidspaar in Groot Veenenburg en daar hebben ze het prima naar het zin. Co gaat wekelijks klaverjassen in gebouw De drempel en Tina maakt kaarten in Groot Veenenburg. Co is de kok in huis en volgens zijn Tina doet hij dat prima. "Zijn riblappen zijn fantastisch, daar eet ik mijn vingers bij op".

Uit de krant