Afbeelding
Foto: pr

Ruim 85 mille voor KWF

Algemeen

De SamenLoop voor Hoop die plaatsvond op 17 en 18 juni op het SV Hillegom terrein, heeft een eindbedrag van 85.432 euro opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding.

"Zowel de opbrengst als het hele weekend heeft alle verwachtingen overtroffen," zegt het organisatiecomité. "Wij kijken vol trots terug op een prachtig en liefdevol evenement. Waar een klein dorp groot in kan zijn!"

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wandelden teams 24 uur als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Deelnemers en bezoekers werden getrakteerd op een bijzonder programma, boordevol muziek en activiteiten.

's Avonds was het parcours verlicht met duizenden kaarsen. Dat zorgde voor een bijzondere sfeer van saamhorigheid. Rond de Samenloop hebben inwoners van Hillegom en omliggende dorpen zich met veel energie en enthousiasme ingezet om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ook het bedrijfsleven liet zich niet onbetuigd met gulle donaties.

Aan het eind van de Samenloop werd al een voorlopige tussenstand van 70.768 euro bekendgemaakt. Ook daarna bleven de donaties binnenstromen.

De SamenLoop voor Hoop Hillegom krijgt in 2019 een vervolg. De verdere details worden later bekendgemaakt, onder andere via Facebook.

Uit de krant