Afbeelding

Meisjes MO13-1 SV Hillegom kampioen eerste klas

Sport

De voetballende meisjes van MO13 van SV Hillegom begonnen zaterdag 29 april om 10.00 uur onder leiding van de trainers/coaches Rob van Houten en Smerko Kroszynski (en trainer Henk) aan hun één na laatste wedstrijd van de competitie.

Bij winst zijn ze met nog één wedstrijd te spelen niet meer in te halen en kunnen ze het kampioenschap vieren.

Met een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Laakkwartier en het kampioenschap in het vooruitzicht begonnen de meisjes gespannen aan de wedstrijd. Met goed voetbal en vlotte combinaties scoorde Hillegom al snel de 1-0 en kort daarna 2-0. Met een stand van 6-1 gingen de meiden uiteindelijk de rust in.

Bij het eindsignaal werd een stand genoteerd van 9-1, waardoor het kampioenschap gevierd kon worden.

Onder de inspirerende leiding van Rob en Smerko stonden de meiden met twee gelijke spelen (Katwijk en Laakkwartier) en de rest overwinningen vanaf het begin van de competitie bovenaan, enkele weken gedeeld met Katwijk, die later wat punten liet liggen.

Door de 9-1 overwinning op Laakkwartier staan de meiden vier punten voor op Oegstgeest en kan daardoor niet meer ingehaald worden. Met ook nog een bekerfinale op 20 mei is de 'dubbel' nog binnen te halen en kan gesproken worden van een prachtig seizoen en een terechte kampioen.

Uit de krant