De solisten uit Sunset Boulevard: Esther Scherpenisse, Léon Koelewijn, Wil Brandhorst, Kees Groot en Jeanet Jager. | Foto: Peter Robbemond
De solisten uit Sunset Boulevard: Esther Scherpenisse, Léon Koelewijn, Wil Brandhorst, Kees Groot en Jeanet Jager. | Foto: Peter Robbemond Foto: Peter Robbemond

Hillegoms talent speelt in Sunset Boulevard

Cultuur

MuBo speelt op 19, 20 en 21 mei in de Muze, Noordwijk het musicaldrama van Andrew Lloyd Webber; Sunset Boulevard. Jeanet Jager, woonachtig in Hillegom, heeft de eer om een speciaal voor haar geschreven rol te spelen. "Zoals bijna alle dames van gemiddelde leeftijd, wilde ik de rol van Norma Desmond spelen" stelt Jager. "Ik kreeg echter het grootste compliment wat een vrouw maar kon krijgen: Ik was te jong!".

Ze speelt nu 'de Huishoudster'. Wat deze omvangrijke rol precies inhoudt blijft nog wat mysterieus. "Daar moeten mensen voor naar de voorstelling komen".

Dat het een rol van formaat betreft, blijkt uit de voorbereidingen die Jager heeft getroffen: "Het is een proces van maanden. Je leert je teksten en tijdens de repetities wordt geleidelijk helder wat er van je verwacht wordt. Het gaat er vooral om dat je het juiste gevoel weet over te brengen. Dat betekent ook dat je je moet openstellen. Dat was voor mij in het begin wel moeilijk."

'Het duurde even voor ik echt mijn draai vond'

Hoewel Jager ondertussen alweer in meerdere producties heeft mogen stralen, duurde het even voordat ze echt haar draai vond. "Ik ben in 2013 bij MuBo begonnen met Cats, helemaal bleu en onervaren," zo stelt Jager, "iedereen speelde in mijn ogen zo vrij al, ik vond dat echt doodeng. Nu, vier producties later, ben ik redelijk over de gêne heen." Het is dan ook met enige regelmaat dat Jager tijdens repetities bij haar medespelers op de lachspieren werkt.

Over de groep zegt zij: "MuBo is een heerlijke club om bij te horen. Toen ik me aanmeldde bestond MuBo al een aantal jaren en toch werd ik gelijk opgenomen in het gezelschap. Elke productie is weer anders, er komen mensen bij, er vallen mensen af, en toch is er altijd verbondenheid. Het eindresultaat is iedere keer weer prachtig."

Sunset Boulevard is het verhaal van scenarioschrijver Joe Gillis die beroemd wil zijn en per toeval de villa van actrice Norma Desmond aan Sunset Boulevard binnenwandelt. Haar gloriejaren zijn allang verstreken, maar ze ziet in hem de mogelijkheid van een comeback en ontwikkelt gevoelens voor hem. Wordt het een happy end in Hollywood? Sunset Boulevard is 19, 20 en 21 mei te bewonderen in Theater de Muze, Noordwijk. Kijk voor kaarten op www.stichtingmubo.nl of op www.demuzenoordwijk.nl.

Uit de krant