De clienten van Paspartoe ontvingen de raadsleden in hun gezellige ruimte.
De clienten van Paspartoe ontvingen de raadsleden in hun gezellige ruimte. Foto: pr

Gemeenteraad Hillegom bezoekt Paspartoe

Politiek

WERKBEZOEK - De gemeenteraad en het college van B en W hebben een werkbezoek gebracht aan dagbestedingsatelier Paspartoe. Zij hebben hier informatie gekregen over het veelzijdige werk van Stichting 's Heeren Loo.

Deze organisatie helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Daarbij zorgt 's Heeren Loo ook voor ondersteuning en begeleiding van woongroepen en zelfstandig wonende cliënten. Paspartoe is het dagbestedingsatelier aan de Meerstraat 18a. Daar is naast de dagbesteding ook de Academie voor Zelfstandigheid gehuisvest.

De raads- en collegeleden werden ontvangen met door cliënten versgebakken appeltaart. Medewerkers gaven uitleg over het werk dat 's Heeren Loo op verschillende locaties in Hillegom verricht. Enkele studenten van de Academie voor Zelfstandigheid vertelden wat ze daar leren.

In de werkplaats van Paspartoe bewonderden de gemeentebestuurders de mooie en vaak ook praktische artikelen die daar gemaakt worden en te koop zijn.

Dankzij de gastvrijheid van enkele bewoners bezochten de raads- en collegeleden ook twee groepswoningen en semi-zelfstandige woningen. Het zeer informatieve werkbezoek werd afgesloten met een glaasje fris in de gezellige ruimte van Paspartoe.

Uit de krant