Afbeelding

Grote belangstelling voor Vriendenavond

Algemeen Sporen van Vroeger

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseerde op vrijdag 10 maart de Voorjaars Vriendenavond, in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2, Hillegom. Een historisch hoog aantal van ruim 160 belangstellenden beleefden een vol programma bij de Vrienden.

Martin Bunnik hield een presentatie over het Huis te Vogelenzang en de geschiedenis van het landgoed en zijn eigenaren en bewoners. Hierover schreef hij ook het boek "Huis te Vogelenzang en de familie Barnaart".

Er was een leuke interactie met de aanwezigen en tijdens de lezing ging Bunnik ook in op vragen vanuit het publiek.

Vervolgens werd het nieuwe boek van de stichting, "Vroeger in Hillegom, Verhalen van de Verhalentafel" gepresenteerd. Aan degenen die de Verhalentafels hebben gefaciliteerd en het boek hebben samengesteld werd de eerste exemplaren van dit boek overhandigd door voorzitter Hans Lommerse.

Daarna kon het boek in de pauze worden aangeschaft, waar bijna de helft van de aanwezigen gebruik van maakte.

Kloosterhof winnaar van de 22ste oorkonde

Na de pauze presenteerde de werkgroep Monumenten van de Vrienden van Oud Hillegom de genomineerde panden die voor de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom waren genomineerd.

Van elk genomineerd pand werd een korte beschrijving gegeven en daarna werd de winnaar van de 22ste Vrienden-oorkonde bekendgemaakt.

Dat is het pand Kloosterhof aan de Mariastraat 32-36.

Het pand dat uit 1907 dateert, is bij oudere Hillegommers ook wel bekend als Huize St. Jozef, in de tijd dat oude dorpsgenoten hier verzorgd werden.

Vereniging van eigenaren

De huidige eigenaren van de appartementen in de Kloosterhof zijn verenigd in een Vereniging van Eigenaren en namens hen nam Frank Verouden de Oorkonde in ontvangst, met de opmerking dat de huidige bewoners erg trots zijn dat hun gebouw met de Oorkonde is beloond.

Stichting Vrienden van Oud Hillegom

Meer informatie over de activiteiten van Stichting Vrienden van Oud Hillegom, het boek over de Verhalentafels en de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom, is te vinden op www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Uit de krant