De dames van de Buurtzorg. | Foto: en tekst: Annemiek Cornelissen.
De dames van de Buurtzorg. | Foto: en tekst: Annemiek Cornelissen.

Tien jaar buurtzorg, tien jaar ontmoeten

Human Interest

De landelijke organisatie Buurtzorg bestaat tien jaar en in verband met dit bijzondere jubileum werd er ook in Hillegom feest gevierd. Verantwoordelijk hiervoor waren de Hillegomse teams Hillegom de Zilk en Hillegom, die op zaterdag 28 januari een feestelijke middag hielden in de zaal van De Hoeksteen met als thema "10 jaar ontmoeten".

Het was een gezellige middag, die werd bezocht door ongeveer 120 belangstellenden. Onder hen waren cliënten van Buurtzorg, hun begeleiders, mantelzorgers en oud cliënten. Zij werden door de medewerkers van Buurtzorg in de watten gelegd. Er waren optredens van het koor Elan en het orkest Symphoenix.

10 jaar herinneringen

De aanwezigen werden volop bij de optredens betrokken en er werd meegeklapt en meegezongen. Ook waren er Welzijnsorganisaties uit Hillegom aanwezig met informatiestands, een diëtiste en de Zonnebloem. Lotty Klassen van Welzijn Hillegom was uitgenodigd om een praatje te houden over de drie Buurtkamers, die momenteel in Hillegom actief zijn bij de Speeltuinen Jeugdland en Weerestein en het Trefpunt. Tevens was wethouder Annechien Snuif aanwezig, die het boek "10 jaar herinneringen aan Buurtzorg" dat speciaal voor het bijzondere jubileum is uitgegeven, van Willy Heemskerk kreeg overhandigd. Snuif beloofde dat het boek, waarin verhalen staan van medewerkers van Buurtzorg, maar ook cliënten, een mooie plek zal krijgen in de centrale hal van het gemeentehuis.

900 teams in Nederland

De cliënten van Buurtzorg hebben de afgelopen weken het boek al cadeau gekregen. Buurtzorg heeft 900 teams in Nederland, 13000 medewerkers en een slordige 75.000 cliënten. In Hillegom zijn er twee teams met elk ongeveer 30 cliënten. Bij team Hillegom De Zilk werken tien vaste medewerkers en een stagiaire en bij team Hillegom vijf vaste medewerkers, twee oproepkrachten en een stagiaire.

Uit de krant