Afbeelding

Team Energy Battle draagt het stokje over

Human Interest

Op de Dag van de Duurzaamheid, maandag 10 oktober, is in Hillegom de Energy Battle van start gegaan.

Drie teams van elk tien deelnemers bespaarden samen met teams uit andere gemeenten een maand lang zoveel mogelijk elektriciteit en gas.

Door mee te doen met de Energy Battle droegen de deelnemers bij aan het landelijk gestelde doel om 1,5 procent energie per jaar te besparen. Het eerste team was het team van de gemeente bestaande uit onder andere burgemeester Arie van Erk en wethouder Jeroen Verheijen.

Met de Wattcher krijgen deelnemers inzicht in hun energieverbruik

Maandag 7 november droegen ze het stokje aan Annemiek Cornelissen, die een burgerteam had samengesteld. Een maand later heeft dit team op woensdag 14 december het stokje wederom overgedragen. Dat gebeurde in de buurtkamer van Speeltuinvereniging Jeugdland. Het derde team en tevens laatste team bestaat uit medewerkers van de omgevingsdienst West Holland, die met name Hillegom voor hun rekening nemen. Het derde en tevens laatste team zal in januari de balans gaan opmaken. Met behulp van een energiedisplay, de Wattcher, krijgen de deelnemers inzicht in hun elektriciteitsgebruik.

Na vier weken worden de Wattchers doorgegeven aan het volgende team. Deze Energy Battle is alweer de zesde energiebesparingswedstrijd voor gemeenten.

Warmetruiendag

De afgelopen jaren hebben 46 gemeenten deelgenomen met ruim 1300 huishoudens. In vier weken hebben de deelnemers gemiddeld 17 procent elektriciteit, 12 procent gas en daarmee 78 ton CO2 bespaard. Jaarlijks scheelt dit 300 euro op de energierekening van een huishouden!
Vrijdag 10 februari 2017, Warmetruiendag, wordt de winnende gemeente bekendgemaakt.

Uit de krant