Afbeelding

Greet Waterreus viert honderdste verjaardag

Algemeen

• "Ik heb nooit gedacht dat ik deze leeftijd zou halen"

Hillegom ♦ Tijdens de openingsdag van de Hillegomse kermis maakte Greet Waterreus-Robert al kennis met burgemeester Arie van Erk. Ze schudde hem de hand en vertelde dat ze 1 november 100 zou worden. "Komt u dan ook?" vroeg ze.

Door Annemiek Cornelissen

De burgemeester beloofde dat hij zou komen en maakte die belofte waar: vorige week kwam hij met een groot boeket bloemen naar haar verjaardagsfeest dat ze vierde in Villa Flora .De 100-jarige kletste honderduit met de burgemeester, waarop ze zelfs onbescheiden naar zijn leeftijd vroeg.

Ze zei dat ze zelf nooit verwacht had zo oud te worden: "Anderen hebben het wel gezegd en ze hebben gelijk gekregen".

"Als mijn kinderen bij me zijn, ben ik blij"

De hoogbejaarde dame geniet nog met volle teugen van het leven en haar vier kinderen, elf kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen. "Als zij komen ben ik blij", liet ze weten. Ook zei ze moeite gehad te hebben met de verhuizing naar het gebouw Julia, waar ze zit in afwachting van de nieuwbouw van Parkwijk. "Ik vind het best wel spannend en hoop het nog mee te mogen maken". Tot april heeft de honderdjarige in Bloemhof gewoond, maar omdat ze gezien haar leeftijd wat meer zorg nodig heeft, is ze verhuisd. Greet Waterreus is geboren in Amsterdam.

Haar echtgenoot Theo overleed in 1990. Hij was medeoprichter van de Hillegomse BBH. Samen kregen ze vier kinderen Frank, Theo, Joke en John. Laatstgenoemde is twee jaar geleden overleden.

Receptie en gezellig familiediner

Op haar verjaardag werd de jarige 's ochtends in het zonnetje gezet in de grote zaal van zorgcentrum Bloemswaard, waar ze werd toegesproken door de algemeen directeur Joke Ricke. Nadat ze een paar uurtjes had geslapen ging ze naar Flora, waar na de receptie een gezellig familiediner plaatsvond.

Uit de krant