Afbeelding

Nieuwe manege in zomer klaar

Algemeen

Hillegom ♦ Komende zomer moet de nieuwe manege van Hillegom klaar zijn. Er is een begin gemaakt met het bouwrijp maken van de grond aan de Ampèrestraat waar de manege naar toe verhuist en de eerste palen zijn inmiddels de grond in.

Op 31 augustus 2016 heeft de Raad van State voor duidelijkheid gezorgd met de uitspraak over de procedure rond de verplaatsing van de manege naar de Weerlanerpolder. (lees verder op pagina 5)

Een paar bedrijven en Vereniging Behoud de Polders hadden bezwaar tegen de verplaatsing en hadden deze zaak aangespannen.

De uitspraak van de Raad van State houdt in dat de manege toch verplaatst mag worden.Wethouder Jeroen Verheijen en manegehouder Marian Koopman tekenden maandag 31 oktober de overdracht van de grond van de huidige manege.

De ondertekening vond plaats in de kantine van de 'oude' manege aan de Oude Weerlaan. Hierna was het eindelijk echt feest voor de paardenliefhebbers. Zeker omdat het lang geduurd heeft en er onzekerheid was of de verhuizing zou doorgaan ja of nee.

Uit de krant