Bridget Maasland en haar puppy Zack die ze uit een vuilnisbak op Ibiza redde. | Foto: Annemiek Cornelissen
Bridget Maasland en haar puppy Zack die ze uit een vuilnisbak op Ibiza redde. | Foto: Annemiek Cornelissen

Bridget Maasland opent nieuw onderkomen dierenambulance

Algemeen

Hillegom ♦ Bridget Maasland opende vorige week op dierendag de nieuwe locatie van de Regionale Dierenambulance Bollenstreek geopend. Maasland zet zich met de door haar en nog een aantal andere hondenliefhebbers opgerichte Dutchpuppy Foundation voor zwerf- en straathonden over de hele wereld. De blonde RTL4-presentatrice had haar eigen puppy Zack meegenomen, die zij onlangs in Ibiza in een vuilnisbak heeft gevonden en een warm huisje heeft gegeven.

Door Annemiek Cornelissen

Maasland was vol lof over het werk van de vrijwilligers van de Regionale Dierenambulance Bollenstreek en het nieuwe pand, dat zij aan de Haarlemmerstraat 53 uit eigen middelen huren en de afgelopen weken hebben opgeknapt. Op de benedenverdieping is noodopvang te vinden, waar dieren die gevonden worden tijdelijk een plekje kunnen krijgen. Hier zitten ook de twee huiskatten, twee wilde katten, die Ed Verhoeff onlangs met de dierenambulance in Hoofddorp heeft opgehaald op een brak terrein. "Het zijn twee zusjes die ik als kitten vond en heb gevangen. Het asiel in Hoofddorp wilde ze niet hebben, dus hebben wij ze hier gehouden als huiskat. Ze zijn bang en wild, maar we proberen ze alle liefde en aandacht te geven en iedere dag gaat het een beetje beter. Het vrouwtje komt al naar ons toe en kunnen we aaien".

Iedere dag is het dierendag

Ook Maasland bewonderde de kitten. Ze keek rond en zei: "Ik heb thuis nog spullen die jullie waarschijnlijk wel kunnen gebruiken. Ik kom binnenkort weer langs om het te brengen". Volgens Maasland is het voor haar iedere dag Dierendag. "Er gaat geen dag voorbij dat we ons niet inzetten voor dieren die onze hulp hard nodig hebben in de hele wereld. Niet alleen in het buitenland, maar ook hier in Nederland kennen we veel schrijnende gevallen. Wat mensen dieren aandoen is echt verschrikkelijk. Ik heb onze Zack meegenomen, met recht een vuilnisbakkenras, maar ik moet zeggen hij is goed gelukt". Na haar inleiding ging ze over tot de officiële handeling: het doorknippen van een lint dat was bevestigd aan de toegangsdeur. Het betrof een lint in de kleuren van de Regionale Dierenambulance Bollenstreek, groen/geel. "Het is voor het eerst van mijn leven dat ik een lint door moet knippen en dat in de 22 jaar dat ik mijn werk al doe!", liet ze weten. "Ik ben er supertrots op dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan dit fantastische project, gerund door al deze vrijwilligers."

Uit de krant