Afbeelding

Welzijn houdt spreekuur in de wijk

Algemeen

Hillegom ♦ Welzijn Hillegom is gestart met een nieuwe activiteit: Spreekuur in de wijk. Een laagdrempelig project, dat inwoners op vijf plekken op verschillende momenten de gelegenheid biedt om met vragen en problemen te komen over de wijk waarin ze wonen.

De spreekuren zijn in Buurtkamer Jeugdland, de bieb, Bollenstroom, het Alzheimercafé Bollenstreek en 't Pluspunt. Volgens Projectcoördinator Lotty Klassen wordt het spreekuur wisselend bemand door medewerkers van Welzijn Hillegom. "We proberen daarbij de spreekbuis te zijn voor mensen uit de wijk. Zij kunnen bij ons terecht met de meest uiteenlopende dingen. Kunnen we niet direct helpen, leggen we dit voor aan de juiste personen en maken we een vervolgafspraak". Volgens Lotty Klassen is een dergelijk project belangrijk. "Mensen lopen vaak met vragen rond of problemen en dan weten ze niet waar ze ermee naartoe moeten."

Klassen zal zelf ook op het spreekuur zitten samen met onder andere Welzijnsadviseur Bertine Westerhoven. "Ook zijn er mensen die bijvoorbeeld vrijwilligerswerk willen doen en niet weten waar ze zich aan moeten melden, of weer een andere kant, een maatje zoeken om leuke dingen mee te ondernemen. Maar er kan ook een mantelzorger zijn die niet meer weet wat hij moet doen".

Meer informatie: info@welzijnhillegom.nl.

Uit de krant