Afbeelding

Hillegomse huldiging voor paralympisch kampioen

Algemeen

• Marc Evers: 'Zoveel mensen had ik niet verwacht!'

Hillegom ♦ "Het zweet brak me uit toen ik al die mensen zag", zei Marc Evers, die duidelijk onder de indruk was van het grote aantal mensen, dat aanwezig was tijdens zijn huldiging zondag 2 oktober op het Voetbalveld van SV Hillegom. "Zoveel mensen had ik niet verwacht, zeker niet met die regen. Ik dacht het zal wel meevallen. Ik ben trots. Hillegom is gewoon mooi."

Door Annemiek Cornelissen

Na de wedstrijd van het eerste elftal was er een speciaal moment ingelast voor Marc Evers, die tijdens de Paralympische Spelen in Rio drie medailles in de wacht wist te slepen: een zilveren op de 100 meter rugslag, een bronzen op de 100 meter schoolslag en een gouden op de 200 meter wisselslag.

De Hillegomse zwemheld werd tussen de buien door in een cabrio het veld opgereden, waar al een ereboog in de kleuren van oranje op hem stond te wachten. Onder luid applaus werd Marc Evers ontvangen. De voorzitter van SV Hillegom Han van den Hof noemde Marc Evers een voorbeeld voor iedere sportbeoefenaar: "We zijn er trots op dat we jou hier bij SV Hillegom mogen ontvangen".

Voorbeeld voor velen

Wethouder Fred van Trigt blikte terug op het jaar 2012, toen Evers tijden de Paralympische Spelen in Londen ook al twee medailles won. "De verwachtingen voor Rio waren hoog gespannen en dat kan druk met zich meebrengen. Je hebt het toernooi mooi opgebouwd. Zilver, brons en uiteindelijk goud". Van Trigt noemde Evers een voorbeeld voor velen.

Witte Verkerk

"Jullie paralympische zwemmers zijn een inspirerend voorbeeld voor ons allemaal. Met jullie drive, discipline en doorzettingsvermogen. Het zou geweldig zijn als jullie prestaties in Rio anderen ertoe aanzet om ook te gaan sporten. Iedereen verdient de kans volwaardig mee te doen in de sport en in de samenleving, met of zonder handicap".

Van Trigt sprak over een indrukwekkende huldiging in de Grote kerk in Den Haag. "Jouw gouden medailles heb je opgedragen aan Witte Verkerk, die onlangs is overleden en waar je een hele goede band mee had. Hij overleed volkomen onverwacht terwijl jij op trainingskamp was".

Enveloppe met inhoud

Evers vertelde erg hij het vond dat hij niet bij de uitvaart kom zijn. "Iedereen kon komen, behalve ik omdat ik met een zwarte trainingssessie bezig was in Zuid Afrika. Wat vond ik dat erg". Evers ontving een enveloppe met inhoud en een mooi boeket bloemen van de weduwe van Witte Verkerk.

Uit de krant