Creatieve lichtpuntjes creëren in crisistijd
Logo dehillegommer.nl
<p>Samen creatief.</p>

Samen creatief.

(Foto: pr)

Creatieve lichtpuntjes creëren in crisistijd

  Activiteiten

Als gevolg van corona brengt iedereen noodgedwongen meer tijd door in huis. Dit biedt de kans om lekker creatief bezig te zijn. Eindelijk tijd om die (lang vergeten) hobby weer op te pakken, of om iets nieuws te leren, en samen aan de slag te gaan.

Juist in deze tijd is het fijn om samen te werken én om iets voor een ander te kunnen betekenen. Daarom start het Ambachtenplein, onderdeel van Plein28 aan het Henri Dunantplein 28, met Samen Creatief. Samen Creatief staat voor creativiteit, samen zijn en verbondenheid. Thuis of in een gezelschap van maximaal zes personen in het Ambachtenplein, wordt op dinsdag 1 december van 10.00 tot 11.30 uur gestart met Samen Creatief.
Deelnemers kunnen aan de gang met het ontwerpen van geluks- en beterschapspotjes, kleine kaartjes met lieve woorden, gedichtjes, blije keien, origami vouwkunst, haakwerkjes, gebreide sokken en stoffen slingers. De creatieve werkjes worden voor een vriendelijk prijsje te koop aangeboden in het Ambachtenplein en van de opbrengst worden lokale goede doelen en initiatieven gesteund.
Daarnaast wordt een deel van het creatieve moois door buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker persoonlijk bezorgd bij Hillegommers en Lissers die een hart onder de riem kunnen gebruiken in deze onzekere en voor vele moeilijke tijd.
Vanaf 1 december kan er in het Ambachtenplein op de dinsdag- en donderdagochtend tussen 10.00 en 12.30 uur kosteloos een startpakket opgehaald worden. Dit startpakket is voor mensen die thuis aan de slag gaan en is voorzien van een werkbeschrijving met de benodigde materialen. Uiteraard kan men ook met eigen materialen aan de slag.
In het kader van duurzaamheid roepen wij iedereen op die lege (jam)potjes inclusief deksel, bolletjes wol of leuke stofjes heeft in te leveren bij Plein28. Dit kan op de bovengenoemde momenten.
Samen Creatief biedt de mogelijkheid om vanuit eigen woonkamer toch onderdeel te zijn van een groter creatief collectief. Samen doen en samen zorgen voor lichtpuntjes en kleine geluksmomentjes. Iedereen die al met een groepje creatief bezig is, of thuis alleen allerlei moois aan het maken is, is ook welkom om mee te doen met Samen Creatief.
Liever op een andere manier een bijdrage leveren? Neem voor meer informatie contact op met buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 0252 757 100.

Meer berichten