Logo dehillegommer.nl
Foto: FatCamera

Bieb biedt gratis cursussen

  Activiteiten

Bieb biedt gratis cursussen

De Bibliotheek Hillegom biedt een tweetal gratis cursussen: Leren werken met de digitale overheid en Klik & Tik.

Beide cursussen worden gegeven bij de bieb aan de Sportlaan 1 in groepen van maximaal zes deelnemers. Aanmelden is verplicht.

Digitale overheid

Niet alleen de belastingdienst schakelt over naar digitaal, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties.

Het zelf regelen van overheidszaken via de computer, laptop of tablet is niet moeilijk, maar het is wel handig om te weten hoe dat precies werkt.

Tijdens deze cursus krijgen de deelnemers haarfijn uitgelegd hoe dat moet. Leren werken met de digitale overheid bestaat uit vijf dagdelen van anderhalf uur en wordt begeleid door gecertificeerde docenten van Stichting Digisterker.

De gratis cursus is maandag 2, 9, 16, 23 en 30 november, van 11.00 tot 12.30 uur.

Aanmelden aan de balie van de bieb of via de mail: mediacoaches@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Deelnemers maken gebruik van laptops van de Bibliotheek. Voor deze cursus zijn de basisvaardigheden op een computer nodig. Anders is het handig om ook aan te schuiven bij Klik & Tik, die voorafgaand op de ochtend wordt gegeven.

Klik & Tik

Klik & Tik is absoluut een basiscursus voor iedereen die niet of nauwelijks met de laptop werkt, maar dat wel graag wil.

Cursisten gaan onder begeleiding aan de slag met de laptop en het internet en leren websites bekijken, e-mails schrijven en het downloaden van bestanden.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, elk van anderhalf uur op maandag 2, 9, 16, 23 en 30 november, van 09.00 tot 10.30 uur. Ook hier geldt: maximaal zes deelnemers en van tevoren aanmelden aan de balie van de bieb of via de mail: mediacoaches@bibliotheekzuidkennemerland.nl. Er worden drie delen behandeld: laptop, internet en sociale media en mogen naar eigen inzicht en volgorde aan bod komen.

Cursisten mogen gebruikmaken van de laptops van die bieb of hun eigen laptop of tablet. Gedurende de cursusperiode is het mogelijk om thuis verder te oefenen of gebruik te maken van de laptops in de Bibliotheek.

Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor 10 euro (niet verplicht).


Meer berichten