Sterren aan Zee concerten als lezersreis | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Pieter van der Ploeg en Frans Bauer bij het Circustheater in Scheveningen. | Foto: Dick Teske
Pieter van der Ploeg en Frans Bauer bij het Circustheater in Scheveningen. | Foto: Dick Teske

Sterren aan Zee concerten als lezersreis

  Activiteiten

De in Katwijk wonende impresario Pieter van der Ploeg presenteert volgend jaar de '35 jaar Sterren aan Zee concerten'. Met zijn organisatie Music of Life organiseert hij deze concerten die in het teken staan van de KWF. Uitgeverij Verhagen krijgt de gelegenheid deze optredens speciaal als lezersreis met korting aan te bieden.

"De optredens begonnen 35 jaar geleden met een concert waarin Louis van Dijk, Pim Jacobs en Pieter van Vollenhoven in het bouwvallige Circustheater speelden", vertelt Van der Ploeg. Gevleugelde vrienden werd een succes. Daarna volgden vele klassieke concerten in het Circustheater.

Populair

"Nadat Joop van den Ende in 1991 het theater kocht en groots liet verbouwen kreeg het theater, vaste, langlopende musicals op de planken. Door Joop van den Ende en de toenmalige directeur van het theater werd me gevraagd om de Sterren aan Zee concerten voort te zetten op de maandagavond, de vrije dag van de musicalspelers." Naast de uitnodiging om klassieke concerten te organiseren ging Van der Ploeg zich ook toeleggen op een populaire concertserie. "Ik hoorde van ene Frans Bauer en ging naar een optreden in een zaaltje in Fijnaart. Het werd vriendschap voor het leven."

Jubileum

"Ik had net wat kleine hits gescoord en was nog niet landelijk doorgebroken toen Pieter van der Ploeg mij belde", gaat Frans Bauer verder. "Hij vroeg of ik in het Circustheater wilde staan. Daar schrok ik eigenlijk van. Het Circustheater was toch veel te groot voor mij! Uiteindelijk hebben Pieter en mijn manager me overgehaald en het was volle bak. Dat was geweldig! Pieter geloofde in mij. We treffen elkaar regelmatig. Dat is ook een van de redenen dat ik volgend jaar mijn 25 jarig jubileum, precies op 11 maart groots ga vieren. Natuurlijk samen met mijn fans. Ook Pieter viert op deze avond dat zijn concertserie 35 jaar geleden ontstond. De opbrengst gaat naar de KWF Kankerbestrijding, een doel dat dicht bij me staat. Iedereen heeft in welke vorm dan ook wel eens met die ziekte te maken gehad. Pieter persoonlijk en ik van dichtbij met mijn vader."


Optredens

Ook voor internationale artiesten zoals Tina Turner, Madonna, Laura Pausini en Andrea Bocelli werd Van der Ploeg gevraagd en toert hij al 17 jaar met Julio Iglesias als hij zomers concerten geeft in Europa. "Alle artiesten zijn me even lief. Tenslotte ben ik een nuchtere Fries, wonend in het mooie Katwijk. Daarom wil ik graag dat de lezers in het gebied van Uitgeverij Verhagen zorgeloos een avond uit en weer thuis kunnen zijn naar het Circustheater. Er staan twaalf concerten op stapel met Willeke Alberti en Mart Hoogkamer, Rob de Nijs, Ruth Jacott, André Hazes, Wesley Klein, Marianne Weber en John de Bever en vele anderen. Iedereen mag meegenieten, dus houd de krant in de gaten!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>