Logo dehillegommer.nl

Feestweek glijdt richting kermis

  Verenigingen

DeZilk ♦ De Feestcommissie in De Zilk heeft veel profijt van het goede weer. Zon op zaterdag en op zondag. De festiviteiten verlopen daardoor voortvarend en er is veel belangstelling. Een van de hoogtepunten van afgelopen weekend was het buikschuiven.

De feestweek begon zaterdag met een toertocht voor motoren met onder andere een bezoek aan een fort uit wereldoorlog twee. 's Avonds was er voor het eerst een darttoernooi voor iedereen van 12 jaar en ouder. Er kwamen zo'n dertig darters en één meisje van 14 opdagen. Deze jongste deelnemer haalde het uiteindelijk niet. Maar ook Jelle van der Linden uit De Zilk delfde in de finale het onderspit tegen Owen van der Vlugt uit Hillegom. De 45 vissers en vissertjes hadden zondag 27 augustus schitterend mooi weer.

De auto-puzzelrit verliep ook al voorspoedig.

Opvallend was het groot aantal jonge twintigers dat hier aan mee deed. Ze zaten soms met zijn zessen in een van de 27 deelnemende auto's.

Het laatste evenement van de zondag was het buikschuiven. De veertig kinderen waren dolenthousiast en staken armen en benen in de lucht om als een kromme hoepel over de zeepbaan te glijden, richting het zeep-zwembadje. Een goed begin van de feestweek. Door het goede weer glijdt De Zilk soepel naar de kermis op dinsdag, woensdag en donderdag met tonknuppelen, jeu de boules en een kinder rommelmarkt in de speeltuin.

Meer berichten