Logo dehillegommer.nl
Foto: Hilde Hoog
politiek

Hilde Hoog lijsttrekker Groen Links

  Politiek

Hilde de Hoog (41) is door de leden gekozen tot lijsttrekker voor GroenLinks Hillegom voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Zij is na een aantal jaar meelopen in de fractie nu burgerraadslid en volgt de huidige fractievoorzitter Dick van Egmond op.

De bevlogen Hillegomse woont met haar gezin nu meer dan tien jaar in Hillegom: “Ik zet me graag in voor een dorp dat ik kan doorgeven aan de volgende generaties. Ik kwam ooit bij GL door hun oproep ‘Knokken voor wat kwetsbaar is’. En dat is niet veranderd. Een kwetsbare aarde, kwetsbare mensen en groeperingen, daar blijf ik voor opkomen. Iedereen is gelijkwaardig, iedereen heeft recht opeen menswaardig bestaan. Een rechtvaardig klimaatbeleid betekent dat de sterkste schouders en de grootste vervuilers de zwaarste lasten dragen, ook in onze gemeente.” Politiek gaat volgens Hoog in essentie over een betere toekomst voor iedereen: “Dat lukt niet als je alleen denkt aan de korte termijn of populistische pleisters plakt, dat is veel te gemakzuchtig. Ik zoek liever gedegen oplossingen die juist voor de lange termijn gelden.”

Meer berichten