Persoonlijk advies en gezelligheid gaan samen met informatie die huiseigenaren nodig hebben om isoleren makkelijker en goedkoper te maken.
Persoonlijk advies en gezelligheid gaan samen met informatie die huiseigenaren nodig hebben om isoleren makkelijker en goedkoper te maken. Foto: PR

Hillegom organiseert de eerste Isolatie-infoweken

Algemeen

De gemeente Hillegom organiseert de eerste editie van de Isolatie-infoweken. Persoonlijk advies en gezelligheid gaan samen met informatie die huiseigenaren nodig hebben om isoleren makkelijker en goedkoper te maken. De gemeente biedt inwoners daarnaast gezamenlijke inkoopacties voor isolatie en HR++ glas. 

Goede en betrouwbare informatie is de eerst stap naar een goed geïsoleerd huis. Tijdens de infoavonden horen huiseigenaren hoe ze het aan kunnen pakken en wat de gemeente en de Rijksoverheid te bieden hebben. Er zijn verschillende infoavonden en een infocafé. 

Isolatie-infocafé in de Oranjebuurt

In deze eerste editie van de Isolatie-infoweken komt de gemeente naar de Oranjebuurt. Huiseigenaren in deze buurt en enkele omliggende straten hebben een brief gekregen over de activiteiten. Op 8 mei staat er een koffiekar in de buurt en op 22 mei is er een Isolatie-infocafé in het Paviljoen van het Julianpark. In het najaar zijn er weer Isolatie-infoweken en komen er ook activiteiten in een andere buurt. 

Gezamenlijke inkoopactie

Wie al wil beginnen met isoleren kan meedoen aan de gezamenlijke inkoopactie voor isolatie en glas. Het Regionaal Energieloket voert deze actie uit voor de gemeente Hillegom en heeft een selectie gemaakt van goede en betrouwbare bedrijven die de isolatie uitvoeren tegen een goede prijs. Zo hoeven bewoners niet zelf een bedrijf te zoeken. 

Programma Isolatie-infoweken Hillegom

Op 13 mei is er een online infoavond over isoleren van 19.30 tot 21.00 uur en op 14 mei is er een infoavond in de Kulturele Raad van 19.30 tot 21.30 uur.

Op beide infoavonden krijgt u uitleg over isolatie, subsidie en de inkoopactie. Daarnaast kunt u vragen stellen over uw eigen huis. In De Kulturele Raad zijn ook de Hillegomse energiecoaches er om u persoonlijk te adviseren. En er is koffie met taart. Aanmelden kan via www.allemaal-duurzaam.nl.

Ten slotte is er op 22 mei Isolatie-infocafé in het Paviljoen van het Julianapark van 15.00 tot 17.00 uur. De gemeente trakteert op koffie met gebak en ondertussen kunt u op uw gemak in gesprek met energiecoaches en andere deskundigen. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen. Neem uw buren gerust mee. 

Meer informatie over de Isolatie-infoweken en de inkoopactie is de vinden op www.allemaal-duurzaam.nl

Uit de krant