Op het moment dat het koningspaar aankomt, breekt de zon door. | Foto: Caroline Spaans.
Op het moment dat het koningspaar aankomt, breekt de zon door. | Foto: Caroline Spaans.

Koningspaar bezoekt de streek

Algemeen

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brachten donderdag 7 april een bezoek aan de Duin- en Bollenstreek.

Door Caroline Spaans

Ze startten bij voetbalclub FC Lisse waar zij werden verwelkomd door Jan Jaap de Graeff, kamerheer in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland en Lies Spruit, burgemeester van Lisse waarna ze een gesprek hadden met voorzitters van voetbalclubs in de regio en een gesprek met de burgemeesters van Lisse, Hillegom, Katwijk en Noordwijk. 

Na een bezoek aan Voorhout kwamen zij naar Hillegom, waar ze bij The Tulip Barn aan de 3e Loosterweg werden begroet door burgemeester Arie van Erk. Het gezelschap ging vervolgens naar het bezoekerscentrum waar Romy Ruigrok, eigenaar van de The Tulip Barn ze verwelkomde en Koningin Máxima bloemen kreeg van de 4-jarige Amélie. Ruigrok gaf in het bezoekerscentrum een korte toelichting over The Tulip Barn, waar bollenteelt en toerisme verenigd worden. Toeristen kunnen hier terecht om foto’s te maken, wat voorkomt dat de reguliere tulpenvelden te veel worden belast. Aansluitend poseerde het koningspaar in zo’n speciaal hiervoor bestemd tulpenveld. Voor de Koningin, op haar hoge hakken, een uitdaging op zich.

Met burgemeester Arie van Erk blikken we terug: “Het was een hele mooie dag”, laat hij desgevraagd weten. “Ik denk dat het koningspaar zeer onder de indruk was van wat onze streek te bieden heeft. Opvallend was hoe oprecht geïnteresseerd ze zijn in de mensen die hier wonen en werken. De keuze om naar The Tulip Barn te komen was uiteraard ruim van te voren bij ons bekend; Romy Ruigrok, de jonge ondernemer die hiermee is begonnen, biedt met haar ‘schuur’ en velden een prachtig initiatief voor Hillegom. In de tulpenvelden waar je richting het westen (vaak een wolkeloze lucht) fotografeert, met de trein om de tien minuten die voorbij komt en de Zilkse kerk in de verte... hoe Hollands wil je het hebben?!” Het gezelschap vervolgde hun bezoek naar Katwijk en het bezoek werd afgesloten met een rondleiding en informeel samenzijn in het Space Business Innovation Centre in Noordwijk.

Uit de krant