Logo dehillegommer.nl
Foto: Annemiek Cornelissen

Murphy’s Law start met gaarkeuken

Op de achtergrond een lege zaak... sinds de laatste persconferentie is Café Murphy’s Law ook alleen maar de vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag open. Toch is er al de hele dag bedrijvigheid, maar wel in de keuken. Eigenaren Richard Heus en Inge Stijdonck besloten niet bij de pakken neer te zitten en bedachten, dat er nog veel meer mensen zijn, die het in deze tijd moeilijk hebben. Ze besloten een gaarkeuken te starten en dat betekent dat iedereen op de woensdag, donderdag en vrijdag terecht kan om een verse maaltijd te komen halen. 

Vlakbij de ingang is een plekje gecreëerd voor de afhaalmogelijkheid. Een gezellig ogend kraampje. Woensdag stond hutspot op het menu met worst, donderdag was er boerenkool en vrijdag chili met rijst. Achter het kraampje staat Inge Stijdonck die de afhalers een gastvrij welkom heet. In een bus kunnen ze een donatie doen. Heb je niks, hoeft er ook niks in gedaan te worden. “We hoeven er niet rijk van te worden, we willen gewoon iets voor andere mensen betekenen.

Om 17.00 uur moeten we dicht en we hebben personeel in dienst en die kunnen op deze manier ook nog wat doen. Ik heb gezien dat zij het ook leuk vinden om te koken.” De eerste ingrediënten  voor de maaltijden hebben Richard en Inge zelf bekostigd. Ze hopen op sponsoring, zodat ze steeds iets anders kunnen voorschotelen. Wat er deze week op het menu staat is nog een verrassing. 

“Dat gaan we nog even bekijken, in ieder geval wordt het een keer zuurkool.” De gaarkeuken is woensdag, donderdag en vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur geopend. Geïnteresseerden hoeven niet van te voren te reserveren. “Men mag gewoon binnen komen lopen, we hebben genoeg hoor”, aldus Richard Heus, die de kroeg samen met Inge vorig jaar net voor de corona heeft overgenomen.

“We vielen gelijk met onze neus in de boter, want we kwamen in een lockdown. Het was een heftige anderhalf jaar, maar we laten ons niet kisten!”

Meer berichten