Verdwijnt speelweide de Marel?
Logo dehillegommer.nl
<p>Woningstichting De Key uit Amsterdam is van plan om de locatie via een openbare tender te verkopen. | Foto: JD.</p>

Woningstichting De Key uit Amsterdam is van plan om de locatie via een openbare tender te verkopen. | Foto: JD.

Verdwijnt speelweide de Marel?

Omwonenden zijn onaangenaam verrast dat de grond van de groene speelweide de Marel aan de Parklaan te koop staat voor te ontwikkelen woningbouw. Ouderen van Parkwijk missen dan hun ommetje en de jeugd hun speelruimte. Ook is woningbouw op die plek inmiddels zo in strijd met de Omgevingsvisie “Heerlijk Hillegom”, vinden omwonenden.

Door Jos Draijer

Deze speelweide waarop, als onderdeel van het totale bouwplan de Marel, 29 sociale huurappartementen zijn voorzien, kent een lange geschiedenis vol dubieuze en controversiële beslissingen in het verleden.

Sinds 2008 is de grond al twee keer doorverkocht en is op dit moment in bezit van Woningbouwvereniging Lieve de Key uit Amsterdam. Ondanks het feit dat er sinds 2014 een onherroepelijke bouwvergunning is voor de bouw van 29 sociale huurappartementen is de realisering ervan nooit gelukt. Particuliere initiatiefnemers zowel als woningbouwverenigingen zoals STEK kregen de realisering om financiële redenen niet rond.

Omwonenden waren in 2017 blij dat de gemeenteraad een motie aannam die het College de opdracht gaf een uiterste poging te doen de groene speelweide geheel of gedeeltelijk te behouden door in overleg te gaan met de grondeigenaar. Door de halsstarrige opstelling van Lieve de Key is dat kennelijk niet gelukt en wordt de grond voor de derde keer doorverkocht. De onzekerheid voor de omwonende bewoners blijft dus zelfs na 10 jaar nog steeds bestaan. Tijd voor het gemeentebestuur hun verantwoordelijkheid te nemen, aldus bewoners.

Meer berichten