Gratis compost ophalen bij de milieustraat | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Bij de milieustraat kunnen per huishouden gratis vier zakken compost worden opgehaald.
Bij de milieustraat kunnen per huishouden gratis vier zakken compost worden opgehaald. (Foto: pr)

Gratis compost ophalen bij de milieustraat

AFVALSCHEIDING • Huishoudens van de gemeente Hillegom kunnen zaterdag 30 maart tussen 09.00 en 12.00 uur gratis vier zakken compost ophalen bij de milieustraat, Marconistraat 16 in Hillegom.

Wethouder Jan van Rijn deelt om 09.00 uur de eerste zakken uit. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor hun ingeleverde groente-, fruit- en tuinafval (gft). Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

Op is op!
Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen inwoners per huishouden gratis vier zakken compost ophalen. Het aantal zakken is beperkt, waarbij geldt op is op.

Het scheiden van GFT is letterlijk het begin van iets moois; het levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem.

Rondleiding in de Groene Energiefabriek
Tijdens de compostdag organiseert Meerlanden rondleidingen in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Hier wordt 100% van het GFT gerecycled tot zes nuttige producten. Inclusief een nieuw product dat vanaf dit jaar wordt toegepast in gifvrije onkruidbestrijding. Rondleiders laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groenafval tot groene producten zien.
De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 09.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Meerlanden: https://www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/compostdag.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>