Open monumentendag op twee zaterdagen in Hillegom | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Tijdens Open Monumentendag is er ook ruimte voor muziek. | Foto: Peter van Doorne / SVvOH.
Tijdens Open Monumentendag is er ook ruimte voor muziek. | Foto: Peter van Doorne / SVvOH. (Foto: )

Open monumentendag op twee zaterdagen in Hillegom

  Activiteiten

Historie-liefhebbers kunnen twee zaterdagen hun hart ophalen tijdens Open Monumentendag. Zaterdag 31 augustus was de eerste dag en bij de geopende locaties was een gezellige drukte te beleven.

Op Kwekerij Veelzorg werd om 10.00 uur gestart en dat was tevens de opening van de digitale foto-expositie van Tony Whelan, "Somewhere in Hillegom" die de hele openingstijd bezoekers trok naar de Holkamer van Stichting Vrienden van Oud Hillegom op Kwekerij Veelzorg. Onder het genot van koffie of thee konden bezoekers deze fototentoonstelling bewonderen van foto's die deze 'Ierse Hillegommer' de afgelopen jaren overal in Hillegom maakte.

De herkenbaarheid was groot en veel beelden maakten verhalen los bij het publiek. In het kantoor van de Vrienden verzorgde een ensemble van acht docenten van de Hillegomse Muziekschool een aantal huiskamerconcertjes die erg plezierig waren en daarom natuurlijk veel te kort. Een van de woningen die in de grote bollenschuur van Kwekerij Veelzorg is gerealiseerd was door de bewoners geopend voor bezoekers, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. In het centrum was Open Hof geopend met een gastvrij programma dat zoals altijd door op prijs werd gesteld door bezoekers aan dit kleine kerkje aan de Raadhuisstraat. Speciaal voor deze dag was 't Hof 's middags geopend voor het publiek - vrijwilligers van de Vrienden van Oud Hillegom verzorgden rondleidingen door het hele pand en kweekten strakke beenspieren met het op- en aflopen van alle trappen. Tenslotte kon er op eigen gelegenheid een kleine historische wandeling worden gelopen, uitgezet door de Vrienden. De tweede Open Monumentendag van dit jaar in Hillegom is op zaterdag 14 september.

De drie Hillegomse kerken zijn dan geopend van 10.00-16.00 uur, elk met hun eigen gastvrije programma.

Meer informatie daarover staat op: www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>