Bestuurslid Agnes Gielen (links) en SIB-voorzitter Marion van der Helm.
Bestuurslid Agnes Gielen (links) en SIB-voorzitter Marion van der Helm. Foto: Annemiek Cornelissen

Struinen door de Amsterdamse Waterleidingduinen met Loopcollectief SIB

Verenigingen

Alleen ga je sneller, samen kom je verder: dat is de slogan van SIB Loopcollectief. Een bloeiende vereniging, die onder andere druk bezig is met voorbereidingen voor het 35-jarig jubileum in 2024 en voor de Kermisloop tijdens de Hillegomse Najaarsfeesten, die in september plaats zullen vinden. Dit met als doel nog meer zichtbaar te worden in Hillegom.

Door Annemiek Cornelissen

“We richten ons op Hillegom en omstreken en eigenlijk alleen maar op goede dingen: sportief wandelen, gezond leven en preventie, en dat allemaal in het kader van vitaliteit. De mensen kunnen bij ons terecht voor hardlopen, maar ook voor sportief wandelen”, aldus Marion van der Helm, die nu twee jaar voorzitter is van SIB Loopcollectief Hillegom. De vereniging bestaat volgend jaar 35 jaar en dat wordt een feestelijke gebeurtenis. “We zijn er nu al mee bezig en we hebben ook een activiteitencommissie die het nodige gaat doen.” 

SIB loopt met haar leden van eind maart tot en met eind oktober vooral in de Amsterdamse Waterleidingduinen in De Zilk. Wandelen kan in diverse afstanden, van 6 tot en met 10 kilometer. Ook wordt er af en toe gelopen in Pannenland. ‘s Winters maken ze gebruik van de hardloopbaan bij Sportpark De Zanderij. “Dat is een 400-meterbaan waar we niet alleen hardlopen, maar ook een bootcamp doen, intervaltraining en gewoon wandelen in combinatie met conditietraining. Ook wandelen we door Hillegom of Lisse. De tijden zijn te vinden op onze website”, zegt de voorzitter. 

SIB Loopcollectief heeft inmiddels 210 leden, die 36,50 euro per halfjaar betalen. De hardloop- en wandelgroepen hebben allemaal een vaste begeleider/trainer. Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan looptechniek, conditie en er is een bootcamp. De club is voor alle leeftijden. Van der Helm: “Ons oudste lid is nu 83 jaar. Onze club is gezellig, laagdrempelig, recreatief en het sociale aspect is heel belangrijk. We hebben een opstartgroep voor beginners tot een groep voor gevorderden. Leden kunnen meerdere keren per week wandelen of hardlopen, maar kunnen ook kiezen voor een combinatie.” Meer informatie is te vinden op www.sibloopcollectief.nl.

Uit de krant