Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Nieuwe dichter in het dorp

  Cultuur

Amanda van Diemen is benoemd als nieuwe dorpsdichter van Hillegom. Zij volgt Paul Venderbosch op en gaat per 1 juli van start om de komende twee jaar gedichten te schrijven over Hillegom en actuele gebeurtenissen in het dorp.

Amanda is in 1984 geboren in Breda, getogen in Brussel, heeft Filosofie gestudeerd in Groningen en is geaard in Hillegom. Samen met drie kinderen, een echtgenoot en een beestenboel woont zij aan de Noorder Leidsevaart.

Over zichzelf zegt Amanda: "Ik ben een energiek, ad rem en eigenwijs figuur. Groot liefhebber van Rachmaninov, filosofie, mooie wijnen en openheid. Tevens groot liefhebber van woordkunst. Woorden… ik maak er graag gebruik van om het gewone ongewoon te maken. Om het onbenoemde te benoemen. Om stil te staan bij wat er om ons heen gebeurt. En dat is precies wat ik de aankomende twee jaar ga doen: stilstaan bij wat er om ons heen gebeurt. In proza of poëzie. Het is mij een eer de titel van dorpsdichter te mogen dragen."

De dorpsdichters nemen telkens een periode van twee jaar voor hun rekening. Aan het eind van de periode worden de gedichten gebundeld en uitgebracht. De gedichten van Amanda zijn te lezen op de gemeentelijke pagina’s in de Hillegommer en op deze site (zie hieronder).  De gedichtenbundel van Paul Venderbosch verschijnt deze zomer.

Hillegomse horizon


Met een nederzetting
Uit de 12e eeuw
Is hoe dit dorp
Ooit begon

Gevolgd door buitenplaatsen
Bollenvelden
Een vaart
en een station

Een haven
Prachtige kerken
Pleinen
Een ijssalon

En zo verbreedt
Ons bollendorpje
Gaandeweg
Zijn horizon

De dorpsdichter.


Meer berichten