Logo dehillegommer.nl
Bert Kunne zijn vrouw Aad, was alle 27 jaar gastvrouw bij bijeenkomsten van de SVvOH. | Foto: Harry Prins, tekst Jacolien vd Valk
Bert Kunne zijn vrouw Aad, was alle 27 jaar gastvrouw bij bijeenkomsten van de SVvOH. | Foto: Harry Prins, tekst Jacolien vd Valk (Foto: )

Bert Kunne zwaait af bij de Vrienden

HILLEGOM • Op de leeftijd van 83 jaar vond Bert Kunne het weleens tijd om echt met pensioen te gaan – pensioneren van Stichting Vrienden van Oud Hillegom welteverstaan. De oud-voorzitter (1994-2000) van de stichting nam tijdens de vrijwilligersavond  formeel afscheid van zijn geliefde Vrienden, waar hij zoveel leerde over het besturen van een historische organisatie, maar die hij ook zoveel heeft gegeven.

Geven aan de Vrienden deed hij niet alleen, benadrukte Bert tijdens zijn afscheidswoordje. Zijn vrouw Aad was er alle 27 jaren bij, als gastvrouw toen de Vrienden-bijeenkomsten na sluitingstijd in hun kapsalon aan de Hoofdstraat werden gehouden, want de stichting had in de eerste jaren nog geen eigen onderkomen.

En later bij het ontvangen en verzorgen van deelnemers aan de historische wandelingen.

De laatste jaren hield Bert zich voornamelijk bezig met de schatkamer van de Vrienden; de uitstalling van de collectie oud-Hillegomse voorwerpen in de vitrines. De stichting zoekt nu iemand die het beheer van de vitrines op zich wil nemen en een aantal malen per jaar een nieuwe uitstalling wil verzorgen. Vrienden-voorzitter Hans Lommerse sprak namens alle vrijwilligers de hoop uit dat Bert nog vele malen de weg naar Kwekerij Veelzorg zal afleggen voor een bezoek aan zijn geliefde stichting en dankte Bert en Aad voor hun bijdrage aan historisch Hillegom.

Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van Oud Hillegom: www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Meer berichten