Afbeelding
Foto: Remco Out

n Honderden belangstellenden bij Veelzorg

Algemeen

Hillegom ♦ Honderden belangstellenden waren zaterdag 1 september aanwezig op de 'Open Monumentendag Special 'Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom'.

De open dag is onderdeel van de Open Monumentendag Special, die door BOEi en het comité Open Monumentendag is georganiseerd.

Stichting Vrienden van Oud Hillegom hesen om 11.00 hun vlag waarmee de dag feestelijk geopend werd. Een groot aantal vrijwilligers was op dat moment al op het complex; zij hoefden niet lang te wachten op het massaal toegestroomde publiek.

Een aantal vrijwilligers gaven enthousiast rondleidingen, waarvoor veel belangstelling was. De stroom bezoekers bleef de hele dag op gang. Arie Dwarswaard, schrijver van het boek 'Veldhuyzen van Zanten, van vader op zoon' gaf 's middags een lezing over de bijzondere geschiedenis van de iconische bollenfamilie Veldhuyzen van Zanten die hier woonde.

Op de foto geeft Marca Bultink, professional op het gebied van cultuurhistorie, uitleg aan belangstellenden in de ruimtes van de stichting Vrienden van Oud Hillegom, het kantoor en een deel van de achter het kantoor gelegen hyacinten-holkamer.

Afbeelding

Uit de krant