Logo dehillegommer.nl
Veel belangstelling voor de schetsen van de plannen. |
Veel belangstelling voor de schetsen van de plannen. | (Foto: remco out)
Kort nieuws

Herinrichting Van Nispenpark

Niet in het gemeentehuis, maar lekker buiten in het park vond vorige week de inloopbijeenkomst over het Van Nispenpark en omgeving plaats. Alle Hillegommers waren welkom om de nieuwe plannen voor het gebied te bekijken.

Door  Remco Out

Ook het gebied rond het Burgemeester van Nispenpark valt onder de centrumplannen. De Hoftuin en Hoofdstraat zuid zijn al klaar en in het najaar wordt gestart met de herinrichting van het Houtplein. Nu was er dan al een inloopbijeenkomst in het begin stadium van de plannen voor de herinrichting van het park, Mariastraat en het Mariaplein. Ook een deel van de kerktuin zal worden opengesteld. Wel komen er hekken omheen, zodat het tijdens kerkdiensten kan worden afgesloten. Omwonende en andere Hillegommers kregen deze avond de kans om hun wensen door te geven. "We hebben een schetsontwerp laten maken. We vragen de mensen om een reactie en een mogelijk invulling hoe we het schetsontwerp kunnen laten uitvoeren", liet Vincent Lommerse weten. Onder een grote boom in het park stond een cirkel schilderezels met alle schetsen hoe het park eruit kan gaan zien. De hele tijd was het druk met mensen bij de schetsen. Er is wel al een duidelijke richting in de plannen. "Het huidige park is erg gesloten van karakter. De ingangen zijn nu slecht te vinden zeker als je hier niet bekend bent dan zie je bijna niet dat er een park is. We willen het opener maken wel zullen er daardoor een paar bomen verdwijnen, maar we hebben als doel om er zoveel mogelijk te laten staan." In het park zal ook een watertje komen en een koppeling tussen het water bij het Fioretti College en de begraafplaats om het waterkwaliteit te verbeteren.

Het gaat nog wel even duren voordat er door het nieuwe park gelopen kan worden. "Het plan is dat we het komende half jaar de schetsontwerpen uitwerken tot een definitief ontwerp. Als alles goed gaat zal de herinrichting voorjaar 2018 gaan beginnen". Dan zal het nog een hele tijd duren voordat de eerste handdoek neergelegd kan worden. "Het plantseizoen is pas in het najaar. Dus dat zal pas in het najaar 2018 gaan gebeuren."

Meer berichten