Logo dehillegommer.nl
Wethouder Fred van Trigt op een van de vele foto's van hem die in deze krant stonden. | Foto: archief, Theske Slijkerman.
Wethouder Fred van Trigt op een van de vele foto's van hem die in deze krant stonden. | Foto: archief, Theske Slijkerman. (Foto: )

Fred van Trigt voorgedragen als burgemeester van Zoeterwoude

  Politiek

De 58-jarige CDA politicus volgt zijn partijgenoot Liesbeth Bloemen op die sinds 2004 burgemeester van de gemeente is. Wethouder en tweede locoburgemeester Van Trigt heeft onder andere gezondheid, welzijn, onderwijs en sport in zijn portefeuille.

Op 14 april 2016 werd Van Trigt door de raad benoemd als wethouder in Hillegom en volgde daarmee Frits Roelfsema op.

Raadslid en burgerraadslid

Hillegommers kennen Van Trigt al sinds 2010 als raadslid voor het CDA. In 2008 begon hij als burgerraadslid in de commissie ruimte en wonen. In 2010 werd hij tot raadslid gekozen. In het dagelijks leven was Van Trigt directeur bij Sportfondsen Lisse en Sportfondsenbad Beverwijk.

Op zijn FaceBook pagina laat Van Trigt weten: "Wat een mooi nieuws! De gemeenteraad van Zoeterwoude heeft mij voorgedragen om per 7 oktober hun burgemeester te worden. Natuurlijk gaan Ellen ik Hillegom missen en zeker ook een aantal hele mooie projecten waar ik als wethouder mee bezig mag zijn. Maar het mooie groene, weidse en bedrijvige Zoeterwoude is een prachtige uitdaging. Ik heb er zin in!" 

Van Trigt zit ook in het bestuur van Holland Rijnland, een organisatie die de samenwerking stimuleert en faciliteert tussen dertien gemeenten in de regio rondom Leiden. Daar is hij portefeuillehouder jeugd.

Liesbeth Bloemen stopt per 3 oktober met haar functie. "Ik blijf hier wonen, want ik houd van de mensen hier en ik voel mij Zoeterwoudenaar. Zoeterwoude is mijn thuis", zei ze toen ze in december 2019 haar afscheid aankondigde.

Vertrouwenscommissie

Zoeterwoude is qua inwoners (rond de 8.500) de kleinste gemeente van Zuid-Holland. Er solliciteerden voor het hoogste ambt in de plaats 26 mensen. Die groep bestond uit negentien mannen en zeven vrouwen, variërend in leeftijd van 31 tot 63 jaar.

De voordracht van Van Trigt moet officieel nog worden goedgekeurd door de minister van binnenlandse zaken, maar dit is normaal gesproken een formaliteit.

Meer berichten