Wethouder Heleen Hooij reikt de oorkondes uit aan Thomas Clavaux (debloemist.nl), Gert van Soest (Chocolaterie Pierre) en Marjolijn Balk (To Maat).
Wethouder Heleen Hooij reikt de oorkondes uit aan Thomas Clavaux (debloemist.nl), Gert van Soest (Chocolaterie Pierre) en Marjolijn Balk (To Maat). Foto: pr.

Chocolaterie Pierre, To Maat en DeBloemist.nl in finale van Duurzaamheidsprijs

Duurzaam & Groen Kort nieuws

Regio •  DeBloemist.nl, To Maat en Chocolaterie Pierre zijn genomineerd voor de finale van de Duurzaamheidsprijs. Heleen Hooij, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Teylingen, reikte op 23 juli de oorkondes uit aan de drie ondernemers. “Ik heb gehoord hoe serieus de jury haar werk heeft gedaan, en hoe moeilijk zij hun keuze vond. Dus ik mag jullie namens de gemeenten Katwijk, Hillegom, Noordwijk, Lisse en Teylingen van harte feliciteren.”

Namens de jury daagde Teuntje van Delft de Finalisten van 2020 uit. “Jullie moeten ons de komende maanden verrassen. Met nóg meer duurzame activiteiten of met nog meer bewijs van de resultaten die je nu al behaalt.” Thomas Clavaux, Marjolijn Balk en Gert van Soest hoorden het met plezier aan. “En jullie zijn nu al een voorbeeld voor de streek!”.

Bekendmaking

In de uitzending van BOBizzNizz van woensdagavond 22 juli maakte de jury haar keuze al bekend:

  • ‘debloemist.nl blijft investeren in slimme automatisering, in energiebesparende maatregelen en in zijn medewerkers. Met bijna 75% MPS gecertificeerde bloemeninkoop doet hij het in zijn branche erg goed.’
  • ‘To Maat koopt de groente voor haar groenteburgers in bij boeren in de streek. De burgers worden zonder toevoegingen ‘gedraaid’ en zij zijn – uiteraard – een gezonde vervanger voor vlees.’
  • ‘Chocolaterie Pierre produceert vrijwel alles dagvers, wat onnodig weggooien bespaart. Zij werken nauw samen met hun cacaoleverancier om de boeren in de landen van herkomst te ondersteunen. Het familiebedrijf gaat ook ver in de ondersteuning van de eigen medewerkers.’

Finale

Op 8 oktober besluit de jury tijdens de Finale van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek in het Fioretti college in Lisse welke van deze ondernemers de prijs wint. Belangstellenden die de Finale willen bijwonen kunnen zich nu aanmelden via de website www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl.

Uit de krant