Wethouder Karin Hoekstra en Ger van Soest (Chocolaterie Pierre). | Foto: pr
Wethouder Karin Hoekstra en Ger van Soest (Chocolaterie Pierre). | Foto: pr

Jury nomineert zes ‘kansrijke’ ondernemers

Algemeen

Zes bedrijven hebben de voorronde voor de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek gewonnen. Het zijn To Maat uit Teylingen, Support Points en KunstKlank uit Noordwijk, Pure Sportswear en Chocolaterie Pierre uit Hillegom en debloemist.nl uit Katwijk.

In totaal presenteerden dertien deelnemende ondernemers zich donderdag in Het Cultuurcafé in Noordwijk tijdens de voorronde aan de jury. De zes die als beste uit de bus kwamen, krijgen binnenkort op hun bedrijf bezoek van de jury. Op 22 juli worden de finalisten bekendgemaakt. De finale is 8 oktober in het Fioretti College in Lisse.

De stemming zat er goed in tijdens de voorronde. “Wij hebben vanavond een hele serie ondernemers gehoord die werk maken van Mens, Milieu en Maatschappij,” zei Karin Hoekstra, wethouder duurzaamheid van Hillegom. “Duurzaam werken verdient erkenning. En wij helpen ondernemers graag hun plannen mogelijk te maken.”

Voor de leden van de jury had Het Cultuurcafé de grote krantentafel voor het podium gezet. Organisator Hans van Dalen hield zich streng aan de ‘twee minuten-regel’: “Iedere ondernemer moet evenveel tijd krijgen om zich te presenteren.”

De zes genomineerde organisaties verdienen het om nu veel nader aan de tand gevoeld te worden. “De pitches hebben onze nieuwsgierigheid gewekt. Nu is het zaak om te kijken wie een finaleplaats verdient. Na ons rondje maken wij op 22 juli in het radioprogramma BOBIzzNizz (tussen 20.00 en 21.00 uur op 105.3FM) bekend wie de finalisten zijn geworden.”

Bedrijven die volgend jaar kans willen maken op de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek kunnen zich nu al aanmelden op www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl.

Wethouder Karin Hoekstra maakt de keuze van de jury bekend. | Foto: Martine Goulmy.

Uit de krant