Diploma's voor de brandweer | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Foto en tekst: Annemiek Cornelissen

Diploma's voor de brandweer

HILLEGOM ♦ In de kazerne van de Brandweer Hillegom vond vrijdag 4 januari een korpsavond plaats, waarbij aan de brandweermensen diploma's en onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Arie van Erk en korpschef Roelfke Spilker. De korpsavond is een jaarlijks terugkerend gebeuren maar door omstandigheden heeft deze vorig jaar niet plaatsgevonden, waardoor sommige brandweerlieden als eerder hun jubileum hadden gevierd en nu pas de onderscheiding kregen.

Roelfke Spilker blikte terug op een flink aantal uitrukken in 2018. "Dat waren er 215 en opvallend was dat er afgelopen jaar 39 dagen waren waarop de brandweer Hillegom twee of meer inzetten had op een dag."

Ook was er de storm op 18 januari met 17 klussen en de boom op onze kazerne, waardoor het dak beschadigd raakte. De dag na de val van de boom stond er een grote groep mensen te zagen en te slepen en is er een noodreparatie aan het dak verricht, dit allemaal door onze eigen mensen. Daarnaast hadden we te kampen met opbrekingen van belangrijke wegen, de Prinses Irenelaan en de Hillinenweg". Volgens Spilker is oud en nieuw redelijk verlopen. "Er waren twee buitenbranden en er werd assistentie gevraagd bij een zwaar vuurwerkongeval". Volgens de Korpschef is er grote inzet getoond door alle collega's van de Brandweer Hillegom. "Het is een mooi team en men is op elkaar ingespeeld. Mooi om te zien wat voor enthousiasme en passie er is binnen deze club. Ook wordt er naar elkaar om gekeken en is men altijd bereid iets extra's te doen". Voor 2019 staat er volgens Spilker werving op het programma en zullen er wedstrijden gespeeld worden. Voordat de uitreiking plaatsvond werden de leden van de jeugdbrandweer naar voren geroepen en in het zonnetje gezet.

Tijdens de uitreiking kreeg Javier de Graaf het diploma Manschap A, Frank Korbee en Marco Bax het diploma chauffeur. Sven van Bohemen kreeg een speld in verband met zijn tienjarig jubileum en het diploma bevelvoerder. Ron van Lierop kreeg een speld in verband met zijn 15 jarig jubileum. Tenslotte kregen Geert Büscher een certificaat voor first responder en zijn jubileum van tien jaar en René Galjaard zijn diploma bevelvoerder en een speld voor zijn jubileum van tien jaar. Tenslotte waren er onderscheidingen voor Johan Brandsma en Han Spilker voor hun 31 jarig dienstverband. Burgemeester Arie van Erk roemde de inzet van de brandweermensen en complimenteerde Roelfke Spilker met haar team. "Het is hartverwarmend om te zien hoe Roelfke met haar team omgaat. Ze geeft goede leiding aan een prima team, mijn complimenten daarvoor. De gemeente wil jullie bedanken voor de veiligheid die jullie waarborgen. Ik heb veel respect voor jullie inzet. Het gehele jaar zetten jullie je in om mensenlevens te redden".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>