De duofiets werd meteen in gebruik genomen, samen met een bewoner.
De duofiets werd meteen in gebruik genomen, samen met een bewoner. Foto: Annemiek Cornelissen

Nieuwe duofiets voor De Hartekamp: ‘We gaan er graag op uit’

Algemeen

Bij De Hartekamp Hillegom, locatie Olympiaweg, was er op woensdag 20 maart een feestelijke bijeenkomst. Namens Bep Kager en Piet Jonker van de Stichting Ondersteuning Zorg en Welzijn Hillegom kreeg De Hartekamp een Duofiets aangeboden.

Door Annemiek Cornelissen

Deze Stichting is voortgekomen uit het oude gezondheidscentrum en heeft als doel Hillegomse organisaties die actief zijn in de zorg en het welzijn te ondersteunen. Daarbij wordt gedacht aan onder andere speeltuinen, de voedselbank, ouderenorganisaties, woonzorgcentra, jeugdbrandweer en de Jeugdbrandweer. Client Antoinette Blok en Wim Landzaat, Medio begeleider dagbesteding maakten het eerste ritje op de fiets onder toeziend ook van Christiaan van Buuringen van De Fietsfreak, die de fiets heeft geleverd.

‘Tijdens een borrel kwamen wij in contact met één van de medewerkers van de Hartekamp. Aangegeven werd dat de oude duofiets versleten was. Deze was niet meer te repareren en een nieuwe was dus zeer welkom. Na enkele contacten, die zeer enthousiast verliepen met de mensen van de Hartekamp, besloot wij de helpende hand te bieden. Met als resultaat deze prachtige duofiets, waar zij nog jaren veel plezier van kunnen hebben’, aldus Piet Jonker.

De penningmeester van de Stichting benadrukte dat als er organisaties zijn in Hillegom of nauw te maken hebben met dit dorp altijd een beroep voor financiële steun van de Stichting kunnen doen. ‘Zij kunnen altijd een mailtje sturen naar ondersteuning.zorg.en.welzijn.hillegom@kpnmail.nl’.

Wim Landzaat zei heel blij te zijn met de nieuwe fiets. ‘En het is nog een model uit 2024 ook. Dat is helemaal fantastisch. De missie van de Hartekamp is dat we graag willen dat onze cliënten deel kunnen nemen aan de maatschappij. We gaan er daarom graag op uit. De cliënten vinden het heerlijk om te gaan fietsen en een boodschap te halen in het dorp of nu te fietsen langs de bollenvelden. Nu we deze nieuwe fiets hebben zou het heel fijn zijn als er een vrijwilliger op onze locatie zou komen om met de cliënten te fietsen, zo kunnen ze er vaker op uit.’

Geïnteresseerden kunnen mailen naar: olympiaweg40db@hartekampgroep.nl

Uit de krant