Logo dehillegommer.nl
De brand was zo groot dat het pand als verloren moet worden beschouwd. | Foto: Sandra Roest
De brand was zo groot dat het pand als verloren moet worden beschouwd. | Foto: Sandra Roest

Grote brand bij Intratuin Lisse

regio • Een grote uitslaande brand heeft het pand van voorheen Tuincentrum Overvecht aan de Heereweg 350 in de as gelegd. Het pand werd verbouwd om in maart te heropenen als Intratuin. De brand is vermoedelijk ontstaan bij laswerkzaamheden aan het dak. Twee brandweerlieden raakten gewond.

De nieuwe eigenaar, Sjaco Griffioen, zou de Intratuin in maart openen. Eerder bezat hij een tuincentrum in Voorschoten, dat daar echter weg moest. De zoektocht naar een nieuwe locatie duurde lang; vandaar dat hij erg blij was toen de mogelijkheid op zijn pad kwam om in Lisse verder te gaan. Veel inwoners reageerden geschokt op het nieuws.

Om de brandweer en andere hulpdiensten de ruimte te geven, is de Heereweg een tijdlang afgesloten geweest voor het gewone verkeer. Bewoners in de regio kregen een NL Alert op hun telefoon vanwege de enorme rookontwikkeling. Geadviseerd werd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. De Veiligheidsregio Hollands Midden hield updates bij en meldde onder meer: “Bij een explosie van (waarschijnlijk) gasflessen tijdens de brand zijn twee brandweermensen gewond geraakt door rondvliegende brokstukken. Zij worden behandeld en maken het naar omstandigheden goed.”

n Brandweer: pand aan de Heereweg niet meer te redden

Meer berichten