Logo dehillegommer.nl
Foto: Marc Blommaert

GlasDraad start glasvezelcampagne in Bollenstreek

Bewoners van de dorpskernen Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen en het buitengebied van de Bollenstreek kunnen binnenkort mogelijk genieten van razendsnel internet. Op 3 juli ondertekenden de wethouders van de vijf gemeenten het convenant hiervoor, op camping De Hof van Eeden in Warmond. GlasDraad Bollenstreek start eind augustus namelijk een vraagbundeling in dit gebied. Eerder rondde de aanbieder regionaal al meerdere vraagbundelingen succesvol af, zoals in de buitengebieden van Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Teylingen-Oost, Woerden, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk en Haarlemmermeer.


Informatie voor bewoners 

In de komende periode worden bewoners en ondernemers in het verzorgingsgebied geïnformeerd over het project. Eind augustus ontvangen zij per post een envelop met informatie over glasvezel, de planning en het aanbod. Daarnaast worden er ook informatiebijeenkomsten georganiseerd voor bewoners, zowel op locatie als online. Een snelle internetverbinding is vandaag de dag een voorwaarde om goed mee te kunnen doen aan de maatschappij. Als op 16 november 2020 minstens 50% van de mensen zich heeft aangemeld voor glasvezel, krijgt de aanleg van het netwerk groen licht.

Enthousiast over glasvezel, laat het weten!

Bewoners die nu al graag op de hoogte willen worden van de ontwikkelingen, kunnen dit kenbaar maken door een mail te sturen naar bollenstreek@glasdraad.nl. Ook is GlasDraad Bollenstreek op zoek naar buurtambassadeurs. Dit zijn bewoners die hun buurtgenoten informeren en enthousiast maken over het nut en de noodzaak van snel internet. Interesse? Laat het weten via bollenstreek@glasdraad.nl. Alleen met elkaar kan het glasvezelnetwerk worden aangelegd. 

Over GlasDraad

De campagne is een initiatief van GlasDraad. GlasDraad BV is opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in het buitengebied en kleine kernen toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. In de Bollenstreek gaat het totaal om ruim 3.800 huishoudens en bedrijven. 

Meer berichten