Wethouder Hoekstra overhandigt het certificaat aan de Muziekschool. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Wethouder Hoekstra overhandigt het certificaat aan de Muziekschool. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: Annemiek Cornelissen

Certificaat voor Muziekschool

Algemeen

Op zaterdag 3 februari hield de Hillegomse Muziekschool een open dag. Een van de hoogtepunten was de uitreiking van het officiële kwaliteitscertificaat dat de school heeft gekregen van Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Dat betekent dat de muziekschool voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. Het certificaat werd uitgereikt door wethouder Karin Hoekstra aan de directeur van de muziekschool Nadine Stolk.

Aan de toekenning van het certificaat ging een uitgebreide audit vooraf, waarin CBCT sprak met onder andere medewerkers, de Raad van Toezicht, samenwerkingspartners maar ook leerlingen en ouders. 

De wethouder zei onder de indruk te zijn van het 40 pagina’s tellend rapport. ‘Bij alles stond gewoon “ja” en dat vind ik fantastisch. Muziek geeft kleur, dat is jullie missie. Dat past prima in ons kleurig bollenstreek. Jullie geven muzieklessen aan kinderen en volwassen, maken samen muziek, maar werken ook nog eens samen met andere organisaties, scholen en verenigingen. Dat juichen wij als gemeente toe en dat past alleen maar goed bij onze stelling Samen Hillegom mooier maken’. 

Directeur Nadine Stolk zei trots te zijn op dit derde certificaat dat de school heeft gekregen. ‘Dit is toch wel heel bijzonder. We zijn trots om als kleinere muziekschool als allereerste te voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen die aan bibliotheken en culturele instellingen worden gesteld. Maar belangrijker, we zijn vooral heel blij met al die mensen die betrokken zijn bij onze school: leerlingen, ouders en verzorgers, vrijwilligers en samenwerkingsmedewerkers. Zonder hen kunnen we dit niet’.

Er worden steeds nieuwe dingen ontwikkeld. ‘Zo is er nu een meezingkoor bij Ontmoetingscentrum Bollenstroom voor mensen met een haperend brein. Het is een cadeautje om bij deze bijeenkomsten te mogen zijn’. Verder is er een nieuwe activiteit: Muziekatelier. ‘Dit is speciaal voor muziekliefhebbers die niet wekelijks muziek willen maken maar af en toe binnen willen stappen. Ze kunnen hier niet alleen spelen, maar ook sparren en ideeën kwijt. Een mooi nieuw project dat prima aansluit bij deze unieke school, waar we met zijn allen ons eigen sfeertje maken’.

Uit de krant