Logo dehillegommer.nl
De glijbaan hoeft niet weg dankzij de inzet van de bewoners. Lees het hele verhaal op: www.dehillegommer.nl. | Foto: Pascal van Hesteren.
De glijbaan hoeft niet weg dankzij de inzet van de bewoners. Lees het hele verhaal op: www.dehillegommer.nl. | Foto: Pascal van Hesteren.

Glijbaantje kan gedoogd blijven

Tijdens de warme dagen zocht jong en oud verkoeling in of rond het water. Zoals hier, bij de Ringoevers. Omwonenden hadden een glijbaantje geplaatst, maar surveillerende BOA's gaven aan dat dit niet mocht. Bewoners startte een petitie die bijna 500 keer werd ondertekend. Raadslid Pijnacker (VVD) nam het voor de kinderen op en vroeg burgemeester Arie van Erk of dit glijbaantje gedoogd kon worden. De burgemeester had goed nieuws: "Er is geen capaciteit om te handhaven. De kinderen kunnen er vrij zwemmen, maar wij nemen er als gemeente geen verantwoording voor."

Op Facebook schrijft  Mark Zuiderduin:

"De massale steunbetuigingen (de petitie is inmiddels 441 keer ondertekend) hebben ervoor gezorgd dat de situatie onder de aandacht is gekomen van de lokale politiek en gisteren ook is besproken in de gemeenteraad. Zo snel kan het gaan. Diverse raadsleden hebben de lokatie bezocht en gesteld dat dit "een prachtig voorbeeld is van burgerinitiatief in een lastige tijd". De uitkomst van de raadsvergadering gisteren is dat er geen handhaving plaats zal gaan vinden. Dit betekent in feite dat de situatie mag blijven zoals ie is en dat de gemeente dit gedoogd. Goed nieuws dus! Wij, als initiatiefnemers, bekijken nog wel wat het standpunt betekent. Ik wil graag nog een paar dingen benoemen:

1) BOA; ik heb links en rechts diverse negatieve berichten gelezen over de BOA's. Ik wil benadrukken dat wij louter positieve ervaringen hebben. De trap/glijbaan zijn op eigen initiatief geplaatst zonder de gemeente te informeren. Logisch dus dat de gemeente handhaaft.

2) Het hele verhaal heeft nogal wat los gemaakt in Hillegom en zelfs in omliggende gemeenten. Er is nu duidelijkheid dus vriendelijk verzoek om het te laten rusten en lekker te genieten van het water tijdens deze warme dagen.

3) Ouders blijven ten alle tijde verantwoordelijk voor hun kinderen. De situatie aan de waterkant is niet anders dan bij welk ander water in de wijk of in Hillegom dan ook. Er is dus geen toezicht maar als wij, als direct betrokken bewoners, het gevoel krijgen dat het "uit de hand loopt" qua veiligheid of qua aantallen mensen dan zullen we bekijken of aanpassing of verwijdering noodzakelijk is."


Pascal van Hesteren voegt hier aan toe:

"Wij hadden goede intenties om dit te plaatsen, het hele dorp heeft laten zien in de petitie dat zij daar ook zo over denken (inmiddels bijna 500 keer ondertekend), er is medewerking / belangstelling geweest van de lokale politiek en de gemeente en daardoor snel gehandeld. Kortom, we kunnen verder met het genieten van de Ringvaart. Als ik 1 kritische noot mag plaatsen dan betreft het de situatie langs de Ringvaart (die is ook de aanleiding geweest voor het plaatsen van de trap). Bij de koop van ons huis is ons een prachtige houten beschoeiing met mooie vlonders voorgeschoteld waar ook boten aangelegd konden worden. De praktijk is echter een berg grote losliggende keien die een gevaar zijn voor iedereen, waarbij het onkruid woekert (weinig onderhoud) en waarbij de "vissteigers in aanleg" gevaarlijk zijn (dit is door de gemeente inmiddels ook ingezien). Het trappetje en de glijbaan doen geen afbreuk aan het aangezicht, het onkruid en de keien wel."

Meer berichten