Frans en Jo Brakel: 60 jaar getrouwd | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto:

Frans en Jo Brakel: 60 jaar getrouwd

HILLEGOM ♦ Frans en Jo Brakel-de Nijs, allebei 83 jaar, vierden maandag 7 januari hun diamanten jubileum: 60 jaar geleden gaven zij elkaar het ja-woord. Zij kregen uiteraard een bezoek van burgemeester Arie van Erk.

Het bruidspaar woont al sinds 1959 aan de Leidsestraat. "We zijn hier meteen na ons huwelijk gaan wonen en nooit verhuisd. We gingen inwonen bij mijn moeder, die beneden woonde en wij kregen de hele bovenverdieping. Toen mijn moeder overleed zei onze zoon Peter: het lijkt wel een klein beetje of ik mijn moeder heb verloren. Dat zegt toch wel wat. Dan heeft ze het goed gedaan", vertelt Jo, terwijl haar zus Bep, die een paar huizen verderop woont, bevestigend knikt.

Zielsgelukkig

Frank en Jo Brakel hebben een zoon, drie kleinkinderen, een achterkleinkind en de tweede is onderweg. Ze verheugen zich op haar komst. Frans Brakel kan zich een leven zonder zijn Jo niet voorstellen. "Ik heb al diverse operaties gehad. Jo zit dan altijd naast me wanneer ik naar de operatiekamer word gereden. Ik zeg en tegen mezelf: ik hoop dat ik haar terug zie. Eenmaal terug en weer wakker, dan voel ik me zielsgelukkig als ik haar weer zie zitten. Dan denk ik: we zijn nog bij elkaar."

De bruidegom heeft op 2 januari zijn laatste operatie gehad; een oogoperatie voor staar. "Deze operatie is het mooiste cadeau van mijn leven. Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan. Ik kan weer televisie kijken. Ik zie de bal weer tijdens de voetbalwedstrijden. Buiten zie ik de grassprietjes. Je kan je niet voorstellen hoe fijn dat voelt."

Dansen op zaterdag

Frans en Jo leerden elkaar kennen tijdens het dansen bij Dansschool Martin in Haarlem. "Ik danste op de woensdag. Op een gegeven moment hadden ze jongens tekort op de zaterdag en werd ik gevraagd om op die dag te komen dansen. We moesten een partner kiezen en ik koos Jo." Tegelijk met hun huwelijk startte het echtpaar Loodgietersbedrijf Brakel dat in 2001 door zoon Peter is overgenomen. "We helpen nog steeds hoor als dat nodig is. Frans is een bekende persoonlijkheid in Hillegom. Hij heeft van 2000 tot 2015 gefilmd voor de Brandweer Hillegom en heeft de grootste branden meegemaakt. Ook filmt hij steevast de intocht van Sinterklaas.

Erwtensoep, hachee en botersaus

Jo houdt nog steeds van zwemmen en is vrijwilliger bij Bloemswaard tijdens de spelletjesmiddag. Tuinieren is haar grote liefhebberij. Ze houdt zelf de tuin bij. Frans zit vaak achter de computer. Samen luisteren ze graag naar muziek: dixieland, jazz, gospel en country. Ze hebben heel wat afgereisd met hun caravan. "We hebben door heel Europa gezworven, heerlijk!" Jo kan volgens Frans heerlijk koken: "Erwtensoep, hachee en dan die botersaus bij de vis, het water loopt je in de mond!" Het bruidspaar heeft het motto: "Pluk de dag" en daar worden ze dagelijks aan herinnerd wanneer ze naar buiten kijken: op het huis aan de overkant prijkt deze spreuk aan de gevel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>