'Ik heb een potje met vet, al op de táfel gezet...' | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Deelnemers aan de avondvierdaagse van 2017. | Foto: archief
Deelnemers aan de avondvierdaagse van 2017. | Foto: archief (Foto: annemiek cornelissen)

'Ik heb een potje met vet, al op de táfel gezet...'

In Hillegom wordt van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni weer de jaarlijkse avondvierdaagse gehouden. Ook dit jaar zijn er weer vier afstanden die gelopen kunnen worden: 3, 5, 10 en 15 km. Het is voor de achttiende keer dat de avondvierdaagse in Hillegom wordt gehouden en de organisatie is net als voorgaande jaren in handen van Sylvia en Harry de Haan.

Door Annemiek Cornelissen

Volgens Sylvia zijn er dit keer wat betreft de route toch wel een paar onzekerheden: "Aan de Haarlemmerstraat zijn momentele werkzaamheden. We weten pas op de avonden zelf waar de deelnemers kunnen lopen. Dat is wat lastig, maar daar gaan we zeker uit komen. We hebben goed overleg met de gemeente, die ons op de hoogte houdt." Ook de passage bij het Henri Dunantplein is opengebroken en het is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden gereed zijn. "Ook dat horen we pas later. Over de Hoofdstraat kunnen de deelnemers wel gewoon lopen, daar wordt rekening mee gehouden. Dat is ons verzekerd."

Het Koopcentrum Hillegom heeft de Stichting Avondvierdaagse Hillegom dit jaar gesponsord en dat betekent dat er op de vrijdag, de laatste avond, een mega disco losbarst op het Henri Dunantplein.

"We zijn een aantal jaren geleden gestopt met het inhalen van de deelnemers, omdat dit chaos opleverde. Het was organisatorisch moeilijk om dit allemaal in goede banen te leiden. Nu hebben we gekozen voor een groot feest op het plein, waar iedereen verzamelt."

Vorig jaar verliep het laatste gedeelte van de route vanaf de Brouwerlaan, de Hoofdstraat naar het Henri Dunantplein nogal chaotisch, volgens Sylvia's bevindingen: "We hebben dan ook besloten dit gedeelte op de laatste avond vanaf 18.00 uur af te sluiten voor het verkeer. Dit om de veiligheid van de deelnemers te garanderen".

De deelnemers worden wederom verzocht om zoveel mogelijk met de fiets naar het Henri Dunantplein te komen, waar zowel de start als de finish plaatsvindt.

Ook worden automobilisten verzocht om tijdens de slotavond hun voertuig niet te parkeren op het Henri Dunantplein bij Het Pluspunt.

"Dat hebben we vorig jaar ook gevraagd, maar er waren er een aantal die dat niet hebben gedaan. Dit is voor eigen risico".

Nieuw dit jaar is ook dat Hillegom een 'Schone Avondvierdaagse' heeft.

"We doen mee met de actie van Nederland schoon en dat betekent dat er langs de route afvalbakken staan en er wordt gepromoot het vuil hierin te gooien. Verder nemen we deel aan de actie van NMCX, de afvalbingo.

Erg blij met de dertig vrijwilligers

Dit betekent dat alle deelnemers een bingokaart krijgen waarop ze kunnen afstrepen wat ze hebben weggegooid onderweg. Na afloop is er een prijsuitreiking".

Volgens Sylvia is de avondvierdaagse niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers.

"Dit jaar hebben we er weer meer dan dertig en daar zijn we super blij mee".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>