Afbeelding
Foto: pixabay

Koorevenement ‘Hillegom Canto’ bij Kulturele Raad

zondag 14 april 2024 13:30

De eerste editie van Hillegom Canto was in 2018. Toen kwam Corona en was geen mogelijkheid meer een vervolg te geven aan dit koorevenement. Na corona is wat tijd heengegaan om vervolgens, net als in 2023, de draad weer op te pakken en te voorzien in een volgende ‘Hillegom Canto’. Dat gaat plaatsvinden op 14 april. Net zoals vorige keer wordt dat gehouden in het gebouw van de Kulturele Raad in Hillegom.

De vorige editie, in 2018, bleek een succes die een vervolg verdiende. Dat lukte even niet. Maar nu volgt de tweede editie waarbij uitgegaan wordt van een herhaling van het succes. Op 14 april zullen in de middag vijf koren uit de Bollenstreek aantreden om elk een half uur hun repertoire te laten horen. Natuurlijk ontbreekt ook een koor uit Hillegom niet. Dat is dit jaar Vocaal Ensemble Hillegom, die ook nog eens de spits afbijt.

Verder treden achtereenvolgens de volgende koren op: Soul2Soul (Sassenheim), Tulip Singers (Lisse), Good Vibes (Haarlem) en Popkoor Zilt (Vogelenzang). Deze koren dragen zorg voor een gevarieerde middag koormuziek met traditioneel repertoire, gospel, dynamische popmuziek en popmuziek met muzikale ondersteuning. 

Ieder koor treed een half uur op en tussen de optredens zit telkens een kwartier pauze. Het evenement is gratis en men kan in- en uitlopen. Net als vorige keer kan men de waardering voor een koor aangeven met een ‘stembiljet’. In het gebouw van de Kulturele Raad is een foyer waar koffie, thee en meer kan worden verkregen.

Het gratis evenement vindt plaats op zondag 14 april en start om 13.30 uur. De locatie is het gebouw van de Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 in Hillegom. De deur gaat om 13.15 uur open. Kijk voor verdere informatie en entree op de website www.hillegomcanto.nl

Locatie