Jessica Rusman met vrijwilliger Nikolai Pranger, voorzitter Lisanne Eerland van Kindervreugd.
Jessica Rusman met vrijwilliger Nikolai Pranger, voorzitter Lisanne Eerland van Kindervreugd. Foto: Annemiek Cornelissen

NLdoet en Hillegom doet mee

Algemeen

Ook in Hillegom werd op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart weer door een groot aantal Maatschappelijke organisaties meegedaan aan de Landelijke actie van het Oranjefonds NL doet. Tal van vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om iets te doen voor de organisatie waarbij ze zijn aangesloten of voor een maatschappelijk project.

Door Annemiek Cornelissen

De vier plaatselijke speeltuinen maakten zich op voor het komend speelseizoen. De toestellen werden schoongemaakt, gerepareerd of kregen een lik verf en het meest opvallende was: iedereen had het prima naar het zin.

Zo ook bij Speeltuinvereniging Kindervreugd, waar een negental vrijwilligers was opgetrommeld om diverse klusjes te klaren. Volgens secretaris Jessica Rusman was de to do-list behoorlijk groot. ‘We zijn daarom al heel vroeg begonnen vanmorgen. Om 9.00 uur stonden we voor de poort en we zijn eigenlijk meteen aan de slag gegaan. We zijn enorm blij met de hulp van onze vrijwilligers. Dit jaar hadden we er behoorlijk wat en iedereen had er enorm veel zin in’. Volgens Jessica Rusman zijn de kozijnen van het speeltuingebouw weer geverfd en zien er nu spic en span uit. ‘De speeltoestellen zijn gerepareerd en schoongemaakt en de grootste klus was het houtrot van de waterpomp vervangen en deze vervolgens schoonmaken. Gelukkig hebben we dit nu klaar. Het grootste gedeelte van de lijst hebben we kunnen afwerken en daar zijn we enorm blij mee’. 

Tussen de middag werden de vrijwilligers verwend met een heerlijke lunch. ‘Je moet goed voor je vrijwilligers zorgen en dat doen we dan ook. We leggen ze goed in de watten’. 

Buiten de speeltuinen om deden ook onder andere de Scouting Tjarda Hillegom, de speelotheek, de Groeituin en ‘s Heerenloo mee aan NL doet in Hillegom. Zo werden bij Tjarda de beplanting gesnoeid, de kampvuurkuil gerepareerd en het clubhuis schoongemaakt. Bij Balletschool Marthe de Rijk werden de decorstukken en de kostuums gemaakt voor de voorstelling De Kleine prins en werd de woonkamer van de locatie Henri Dunantplein van ‘s Heerenloo geschilderd. Stuk voor stuk mooie projecten die NL doet in Hillegom geslaagd hebben gemaakt.

Uit de krant