De stoepkrijtkoningin hielp de deelnemers met het versieren van de 2e Loosterweg. | Foto: Annemiek Cornelissen
De stoepkrijtkoningin hielp de deelnemers met het versieren van de 2e Loosterweg. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Annemiek Cornelissen

Stoepkrijtkoningin bij De Buurt

HILLEGOM n  Op zondag 21 mei was er bij Buurtvereniging De Buurt toch wel een heel bijzondere activiteit. De Buurtvereniging had namelijk meegedaan met een wedstrijd op Buurtbankjes.nl en daarmee een bezoek gewonnen van de stoepkrijtkoningin Etty Kastein, met als gevolg dat de stoep in de bocht van de Tweede Loosterweg in een mum van tijd werd omgetoverd tot een prachtig kleurrijk geheel. 

Door Annemiek Cornelissen  

Een groot aantal kinderen waren van de partij en gingen creatief aan de slag, uiteraard geholpen door de Stoepkrijtkoningin. De mooiste kunstwerken ontstonden, maar de mooiste was ongetwijfeld het prachtige reuzenrad. 


De kinderen hadden het duidelijk naar het zin en de ouders ook, die waren ruimschoots vertegenwoordigd en gingen zelfs ook meedoen, evenals een aantal opa’s en oma’s. 


verschillende materialen

De stoepkrijtkoningin had alle benodigde materialen meegenomen. Niet alleen stoepkrijt, maar ook stoepverf, een soort vloeibaar stoepkrijg, 

waarbij een kwast gebruikt moest worden.

Uiteraard was dit bij de meeste kinderen favoriet en hadden zij dit nog nooit eerder gezien. 

Creatief idee

Een groepje meiden kwam op een ander creatief idee. Ze gingen op de stoep liggen en schilderden van elkaar hun omtrek, waarna een heel spoor werd gevormd tot aan de Spoorlaan.

Na afloop kregen de kinderen een ijsje en zo hadden ze een heerlijke ochtend.