College akkoord met urnenmuur

Hillegom n Het college van B & W zijn akkoord met een nieuwe urnenmuur en de opwaardering van urnengraven op de begraafplaats aan de Wilhelminalaan.

De twee huidige urnenmuren hebben een beperkte, vrije capaciteit en dat sluit niet aan bij de behoefte van de nabestaanden. Ruimen van urnennissen kan niet omdat de termijnen hiervan pas in 2024 verlopen. De bestaande 18 urnengraven zijn allemaal nog vrij, maar deze zijn sterk verouderd waardoor. Door de nieuwe urnenmuren en verbetering van de urnengraven voldoet Hillegom aan de vraag naar asbestemmingen. B & W hebben inmiddels een ontwerp gekozen.


20 miljoen extra

regio n Er is toch 20 miljoen euro extra beschikbaar voor de bereikbaarheid van de noordelijke Duin- en Bollenstreek. De voorgenomen bezuiniging wordt teruggedraaid, nu de regio een duidelijk plan heeft opgesteld. 

De VVD-Statenfractie in Zuid-Holland heeft zich er steeds actief voor ingezet om het geld toch in de begroting te krijgen. VVD-Statenlid Jeroen van Dijken diende vorig jaar een motie in om de bezuiniging nog niet definitief te maken. 

(Lees verder op: www.dehillegommer.nl)