De N208 en de kop van de N207 werden allebei lange tijd afgesloten vanwege de brand. | Foto: Remco Out.
De N208 en de kop van de N207 werden allebei lange tijd afgesloten vanwege de brand. | Foto: Remco Out. Foto: remco out

Loodsen paintballcentrum door brand verwoest

Hillegom n De zeer grote uitslaande brand in het paintballcentrum aan de Leidsestraat die zondag 23 januari rond 22.00 uur begon, was de volgende ochtend onder controle. De brandweer heeft heel de nacht geblust en gaf om 5.30 het sein brandmeester.

Tot in de verre omtrek was een flinke, donkere rookpluim te zien en in buurtgemeenten waren zelfs de uitslaande vlammen waarneembaar. Een woordvoerder van de brandweer meldde dat de brand werd opgeschaald naar GRIP 1, wat betekent dat er meerdere hulpdiensten moeten samenwerken om de brand te blussen. De focus lag lange tijd op voorkoming van overslaande brand naar het naast gelegen woonhuis. wat overigens is gelukt. Voor het bestrijden van de brand werd zogenaamd 'groot water transport' ingezet. Omwonenden werd verzocht om in verband met de enorme rookontwikkeling ramen en deuren te sluiten en ventilatoren uit te zetten. Er zijn gelukkig geen mensen, huisdieren of vee gewond geraakt. Het vuur greep enorm snel om zich heen: toen de brandweer van Hillegom in allerijl arriveerde, stonden de loodsen al in lichterlaaie. De rook trok over d wijk Elsbroek. Burgemeester Arie van Erk was ook ter plaatse. De oorzaak van de brand is nog onbekend. 

De eigenaar, die een zware periode heeft gehad door corona, zag zijn levenswerk in vlammen opgaan. Op internet is inmiddels een inzamelingsactie gestart. Meer info hierover via: www.doneeractie.nl.