Vragen over dorpsaanzicht

Hillegom n De fractie Co Jansen maakt zich zorgen over het Centrumplan Dunantstaete.

In vragen aan het college vraagt Jansen: "Op 23 juni is er een digitale presentatieavond geweest van het Centrumplan Dunantstaete. Er zijn toen vragen gesteld over het door de raad vastgestelde kader ‘beschermd dorpsgezicht’. Heeft het college het beschermd dorpsgezicht als leidinggevend kader meegegeven aan de ontwikkelaar? En zo nee, waarom niet? Het college moet binnen enkele weken de vragen beantwoorden. De fracties Bloeiend Hillegom, GroenLinks, D66 en Co Jansen vinden, dat dit project ‘niet voldoet aan de kaders die we als raad hiervoor hebben vastgesteld in de Centrumplannen’. | Bron: BO.


Historisch laag

Hillegom n Het totaal aantal actieve corona-uitbraken in de regio is historisch laag, liet burgemeester Arie van Erk weten in een brief aan de raadsleden.

De openstelling van de scholen heeft niet geleid tot corona-uitbraken. Van Erk: "Volgens de GGD is maar 7 procent van de nieuwe besmettingen gerelateerd aan een onderwijscluster. Mogelijk kijken we hier tegen het effect van immuniteit voor het virus, aldus de GGD. Waakzaamheid blijft het credo."