Werkzaamheden op en rond kruispunt N207/N208

Hillegom n De provincie Zuid-Holland werkt de komende maanden op en rondom het kruispunt N207/N208 in Hillegom. In samenwerking met de gemeenten Hillegom en Lisse wordt het kruispunt veiliger gemaakt, ook voor fietsers, en het verkeer kan straks beter doorrijden.

De provincie heeft de aannemer opdracht gegeven om op en rondom het kruispunt van de N207 (Leimuiderweg) met de N208 (Leidsestraat) in Hillegom de verkeerssituatie veiliger te maken en de doorstroming te verbeteren. De aannemer gaat een gecombineerde rechtdoor-rechtsafstrook maken vanuit de Hyacintenlaan, zodat het doorgaande verkeer minder lang hoeft te wachten op het verkeer dat rechts afslaat. De linksafstrook vanaf Hillegom naar de N207 wordt verlengd, zodat er meer opstelruimte ontstaat en minder wachttijd. De voorsorteerstrook op de N207 wordt verlengd vanaf de brug over de Ringvaart richting Hillegom en Lisse, zodat het verkeer eerder kan splitsen. Een deel van het verkeer kan dan doorrijden als er een wachtrij ontstaat in één van de richtingen. Ook het fietspad vanuit Hillegom, dat nu langs de N208 ligt, wordt verlegd. Het fietspad komt langs de Hyacintenlaan te liggen. De onveilige fietsovergang bij het tankstation verdwijnt. Ook is er hierdoor geen onnodig lange wachttijd meer bij het verkeerslicht bij de Hyacintenlaan. De samenvoegingsstrook op de N207 richting de A4 wordt verlengd voor een betere verkeersafwikkeling. 

Er zijn enkele weekendafsluitingen nodig voor het asfalteren van de weg. De aannemer verwacht half december 2021 klaar te zijn.


Twee titels voor Suus Altorf

Hillegom n Door de speaker werd Suus Altorf al aangekondigd als het multitalent van AV De Spartaan. De jonge Hillegomse maakte deze aankondiging dit weekend meer dan waar.

Ze sloeg een dubbelslag op het Nederlands Kampioenschap junioren onder de 18 jaar in Amersfoort. Op een overtuigende wijze liep ze zaterdag op de 800 meter naar de winst in 2.08,40. Op zondag liep Suus een soort ‘bonus' de 2000 meter steeple chase. Hier was de uitdaging voor haar vooral om een snelle tijd neer te zetten. Ze won in een tijd van 6.48,21: een persoonlijk record en de derde plaats aller tijden voor vrouwen onder de 18 jaar.