Ploegchef Sven van Bohemen. |Foto: Annemiek Cornelissen.
Ploegchef Sven van Bohemen. |Foto: Annemiek Cornelissen. Foto:

'Als de brandweer' op televisie

HILLEGOM n De Hillegomse brandweer is binnenkort te zien in de nieuwe reeks afleveringen van “Als de brandweer”. Deze afleveringen gaan op donderdag 2 september van start en worden uitgezonden op RTL 5. Het afgelopen jaar zijn de Hillegomse brandweermensen op de voet gevolgd door het productieteam en waren zij ook voorzien van de zogenaamde Goprotjes, camera’s die zij bij zich dragen tijdens een uitruk. Hiermee zijn alle momenten vastgelegd en na een nauwkeurige selectie zijn daar 5 of 6 items uitgekozen voor dit programma.

Door Annemiek Cornelissen

Volgens Ploegchef Sven van Bohemen, is het nog niet bekend in welke aflevering de Hillegomse brandweer is te zien. "We hopen natuurlijk al op 2 september, maar daar is nog geen duidelijkheid over. We zitten dan wel aan de buis gekluisterd, uiteraard in de brandweerkazerne om te kijken wat ervan is gemaakt”. Van Bohemen weet ook nog niet precies wat er uitgezonden gaat worden. In ieder geval wel de brand aan de Stationsweg, waar ruim anderhalf jaar geleden de student Maolin Zhang is omgekomen. Deze brand is aangestoken en de dader zit inmiddels vast. Het productieteam heeft opnamen van deze brand verzameld. Verder zijn er volgens de Ploegchef onder andere opnamen van een kat in een spouwmuur, een zolderbrand en een voertuig te water. Volgens Van Bohemen is en blijft het spannend hoe alles in beeld wordt gebracht. "Doordat we de cameraatjes nu dragen ben je ook meer bewust van je handelen. We kijken natuurlijk terug en dan zie je hoe we te werk zijn gegaan. We hebben uiteraard te maken met protocollen. Als je dingen terug ziet leer je daar weer van”. Op de autospuit komt ook een grote sticker met een aantal brandweermensen en het logo van "Als de brandweer”. Hiermee hoopt de groep nieuwe leden te werven voor hun vrijwilligersteam. "Door de productie werd uitdrukkelijk gezocht naar een brandweerteam bestaande uit vrijwilligers. In voorgaande afleveringen stond de beroepsbrandweer centraal. Daar wilden ze verandering in brengen". Volgen van Bohemen werd de regio Hollands Midden door het programma benaderd. (Lees het hele artikel op www.dehillegommer.nl)


De groepen Gouda en Hillegom zijn te zien. Hillegom bestaat momenteel uit ruim 20 vrijwilligers. Van Bohemen is sinds twee jaar Ploegchef. Hij werd net voor de corona aangesteld. Ik heb maar een maand of 5 heel intensief met de mannen en vrouwen kunnen werken. Daarna kwam de corona en zien we elkaar eigenlijk alleen maar bij uitrukken. Dat is toch heel anders. Ik hoop dat daar snel verandering in gaat komen”.