Zomerstop WelzijnsKompas

Hillegom n De Tafel van WelzijnsKompas Hillegom last een zomerstop in van 19 juli tot en met 19 augustus. Vanaf dinsdag 24 augustus is iedereen weer welkom bij de Tafel van WelzijnsKompas. Tijdstip van 15.00 tot 16.30 uur in Plein28 op het Henri Dunantplein. 

De Tafel is sinds enkele weken op dinsdagmiddag aanwezig geweest in Plein28. Mensen wisten WelzijnsKompas te vinden en een aantal van hen hebben al een vrijwilligersplek kunnen vinden bij een van de vele organisaties. 

Tijdens de zomerstop is WelzijnsKompas te bereiken voor vragen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een adviesgesprek met één van de adviseurs van WelzijnsKompas. Voor meer informatie, vragen, of een afspraak maken kan contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg WelzijnsKompas Hillegom (0252) 757 100, bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur. www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl.


Oude panden - blijven of slopen?

Hillegom n Het gemeentebestuur voert een andere manier van beoordelen in, of oude panden het waard zijn om te behouden.

Wethouder Karin Hoekstra liet donderdag weten, dat er drie beoordelingssystemen komen: een met een heel hoge bescherming voor monumenten, een met een middelmatige en een met een heel laag beschermingsniveau voor gebouwen. Bij het beoordelen of panden vallen onder een hoge, middelmatige of lage bescherming, wil de wethouder voortaan de erfgoedcommissie betrekken. Een pleidooi van inspreker Alfred Pop om ook het Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek en de Vrienden van Oud Hillegom een duit in het beoordelingszakje te laten doen, nam de wethouder niet over. | Bron: BO