Aanpak wrakken in De Haven

opruimen n De gemeente is begonnen met de aanpak van wrakken in de haven.

Er zijn veertien eigenaren van wrakken benaderd. Van een aantal boten is de eigenaar bekend.

Zij hebben een brief gekregen. Van een groep boten is de eigenaar onbekend. Op die boten is een brief geplakt. Voor 8 juli moeten alle veertien eigenaren hun boot weghalen anders komt de gemeente verder in actie.

Wanneer de boten dan ook echt door de gemeente weg gehaald worden, is nog onbekend. Na de vakantieperiode zal de rest van de haven beoordeeld worden.


Kunst in het Elsbroekpark

cultuur n In het Elsbroekpark is zaterdag 10 juli een kleine kunstmarkt.

Dertig kunstenaars uit de Bollenstreek en omgeving exposeren hun werk van 11.00 tot 16.00 uur.

De ingang is aan de Abellalaan in bij het bruggetje, dicht bij de Toermalijn. Er is een looproute en een toegangsregistratie, dit in verband met de vergunning.

De organisatoren Marjan van der Weijden en Anita van Vliet, beiden ook kunstenaar, hebben dit initiatief opgepakt als alternatief voor het niet door kunnen gaan van een grootschaliger atelierroute.

De kunstenaars die meedoen maken zeer divers werk, keramiek, weefkunst, schilderijen, beeldhouwers, glaskunst en nog veel meer. Een overzicht van alle deelnemers is te vinden op Facebook in de groep ‘Kunst in het Park'.

Ook is daar al een impressie te zien van het werk van de deelnemers.

De organisatoren kunnen bij de opbouw, het opruimen en tijdens het evenement nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Neem hiervoor contact op met Marjan van der Weijden: 06-83222487 of Anita van Vliet: 06-3482 3586.